AF Decom kjøper tungt og langt

Rivningsentreprenør AF Decom har vært på handletur hos Pon. Det ble årets tyngste og lengste julehandel. Åtte maskiner med høy snittvekt. Én av dem med el-drift.

– Enkelte går litt lengre i å handle harde pakker til jul enn andre. AF Decom har ikke bare kjøpt harde pakker, men også store, mange og høye, heter det i en fornøyd pressemelding fra Pon Equipment et par dager før jul.

Storhandelen består av større gravere, rivningsmaskiner, en større hjullaster og til og med en elgraver.

Annonse

Mer å rive

På grunn av økt oppdragsmengde og en stor ordrereserve har AF Decom en såpass forutsigbar drift at de er villig til å investere i mer maskiner. Den nylig signerte maskinpakken består av mye spesialredskap og spesielle finesser tilpasset for arbeidet de skal utføre.

Her er det stort sett rivningsjobber som skal utføres. Derfor er både 75-tonneren (Cat 374) og 95-tonneren (Cat 395) bestilt med tiltbar hytte. Det er også bestilt to 50-tonnere og en 40 tonner med UHD-aggregat (ultra high demolition).

–Tre slike maskiner på en handel er uvanlig” sier Gunder Grimsrud.

Han er key account manager i Pon Equipment.

Spesielle maskiner bruker gjerne spesielle redskaper. Så også innen rivning. Med på handelen følger utstyr til de nye maskinene. Dette inkluderer 12 Cat rivningsklyper og knusere.

Hjullaster og el-graver

I tillegg til rivningsmaskinene har AF Decom kjøpt en 40 tonns Cat 340, en 30 tonns 330 med rettbom, samt en 30 tonns Cat 980M hjullaster. I tillegg la de inn en bestilling på 320 Z-line – Pons egen batteridrevne 20-tonns graver – med forbehold om at Enova-støtte på den går i orden.

– Alle maskiner er bestilt med fullserviceavtale, sier Grimsrud.

Maskinliste:

  • 2 stk 352 UHD
  • 1 stk 340 UHD
  • 1 stk 340 med rettbom
  • 1 stk 330 med rettbom
  • 1 stk 374
  • 1 stk 395
  • 1 stk 980 hjullaster
  • 1 320 Z-line  (Med forbehold om godkjent Enova støtte)
  • 12 stk Cat verktøy riveklyper og crushere

Fornøyd sjef

Erik Sollerud, administrerende direktør i Pon, er strålende fornøyd med at handelen nå har gått i orden rett før jul i det 2020 er i ferd med å bli historie.

– Med det utbredte servicenettverket og de dyktige mekanikere vi har i Pon er jeg overbevist om at AF Decom vil få den forutsigbare driften de er avhengig av for å ta unna den oppdragsmengden de nå står foran, sier Sollerud.

Sist august kjøpte AF Decom Norges første Cat 340 med rettbom. Rivningsentreprenøren handler ikke alltid nytt. Sist februar fortalte Pon at AF har spandert en grundig facelift på en 330F langgraver fra 2007.

Store prosjekter

AF Decom har den siste tiden sikret seg flere store prosjekter, i tillegg til god aktivitet på de tradisjonelle oppdragene.

– Som en følge av dette ser vi et behov for å styrke vår maskinpark, både med tradisjonelle maskiner og med flere store spesialtilpassede maskiner for de aller tøffeste oppdragene. Organisasjonen til Pon svarte godt på vår forespørsel, både på spesifikasjon, tekniske løsninger og leveringstid. Vi har gjennom mange år god erfaring med Pon, og vi er sikre på at denne maskinpakken med Pon`s servicenettverk i ryggen, skal innfri våre forventninger.

Det sier direktør Amund Lien i AF Decom i pressemeldingen fra Pon Equipment.