Premiere på Anleggsmessa som eneste maskinutstiller

Messene ble avlyst én etter én i år. Unntatt Anleggsmessa på Sørlandet. Den gikk, med kun én utstiller med maskiner. Til gjengjeld fikk Seabrokers stor oppmerksomhet på sine nye Sany maskiner.

KRISTIANSAND: Seabrokers Havnekraner AS er Norges ferskeste anleggsmaskinimportør, med agenturet på Sany anleggsmaskiner. Det agenturet ble signert i en avtale i våres.

Vi vet alle hvordan det har gått med messer, konferanser og utstillinger dette året: Etter utbruddet av koronaepidemien har de blitt avlyst én etter én.

Annonse

Anleggsmessa gjennomførte

Men på Sørlandet Travpark ved Kristiansand, der ble det gjennomført messe som planlagt. Anleggsmessa heter den, og arrangeres hvert tredje år på travbanen.

Flere utstillere valgte å trekke seg fra messen, på grunn av omstendighetene rundt epidemien. Arrangøren valgte likevel å gjennomføre. Da dørene åpnet i slutten av september var Seabrokers Havnekraner den eneste utstilleren av anleggsmaskiner på Anleggsmessa.

Hæ? Seabrokers? Hvem er det?

Jo, det er Norges ferskeste importør av anleggsmaskiner. Nærmere bestemt Sany.

Sany

I en avtale signert med Sany Europa i våres har selskapet med hovedkontor på Forus ved Stavanger fått agenturet på gravemaskiner, hjullastere, demoleringsmaskiner og materialhåndteringsmaskiner fra kinesiske Sany.

I fjor skrev Seabrokers Havnekraner AS under en avtale med Sany om agenturet på store gaffeltrucker og reachstackers for containerhåndtering under samme merke. Selv satser de på at kombinasjonen av godshåndteringsmaskiner og anleggsmaskiner skal føre med seg noen positive synergieffekter, ikke minst på servicesiden.

– Vi håper å komme opp i 10-15 prosent markedsandel i løpet av fire-fem år, sier Tor Arne Vigre. Han er nylig ansatt salgssjef på Sany anleggsmaskiner i Seabrokers Havnekraner AS.

Daglig leder Ommund Vareberg nikker samtykkende til det Vigre sier om salgsmålene.

Godt besøkt

«Premieren» ble på Anleggsmessa på Sørlandet. Der var Sany-importøren usedvanlig heldig med oppmerksomheten. De var nemlig eneste utstiller med maskiner av noe størrelse på stand, etter at de mer kjente aktørene og merkene meldte avbud.

Om det er noe besøkende på anleggsmesser er interessert i, så er det maskiner å se på, pelle på, prøvesitte og prøvekjøre.

– Ja, det var godt med folk innom oss på messa i Kristiansand! Jeg tror faktisk bortimot ti prosent av de besøkende var oppi og prøvde gravemaskinen vi hadde på demofeltet, humrer Vigre.

Han koste seg godt de to dagene, og fikk mye folk å snakke med. Spesielt sier han seg fornøyd med gode tillbakemeldinger fra folk som til daglig kjører andre merker enn Sany.

– De fleste pekte på hydraulikken som veldig positivt med demomaskinen. Det var utrolig gøy og se hvor mange flinke ungdommer det er, og hvordan de virkelig kan bruke og håndtere en gravemaskin. Vi syntes det gikk veldig bra på messa. Vi traff utrolig mye kjekke folk og fikk mange positive tilbakemeldinger i forhold til maskinene vi hadde med oss. Alt i alt var det en kjempehelg for oss, sier Tor Arne Vigre.

Fornøyd arrangør

Totalt 1500 besøkende var innom messa. 200 færre enn på forrige messe i 2017, og et lavere besøk enn arrangøren ville forventet normalt. Men nå er «normalt» bare en drøm for mange, og arrangøren er slett ikke misfornøyd.

– Med erfaringer fra messer disse årene, så er det greit. De som kom er besøkende som er over gjennomsnittlig interessert i bransjen. Jeg har fått tilbakemeldinger fra utstillere at de har fått bruke tida på besøkende som faktisk er relevante og har kjøpskraft. Mye god stemning, sier messesjef Ingar Ludvigsen.

Et par uker etter messen pustet han lettet ut: Ingen meldinger innkommet om at noen smittede var på messa.