Arbeidsgjerde og kjøreplater i resirkulerbar plast

Anleggsgjerde, sperrebukker og kjøreplater i plast. Resirkulerbar plast. Det er siste nytt hos Limaco.

Resirkulert, gjenbruk og miljøvennlig. Tre ord høyt oppe på både samfunnets og mange oppdragsgiveres oppmerksomhetsordliste nå for tiden.

Ordene er også godt dekkende for produktserien som akkurat har kommet inn på tomta hos Limaco.

Annonse

Plast fra Oxford

Utstyrsleverandøren i Holmestrand har akkurat blitt forhandler av gjerder, sperrebukker og annet sikkerhetsmateriell fra Oxford. Utstyret er produsert i England, av 100 prosent resirkulerbar plast.

– Oxford er verdens største produsent av 100 prosent resirkulerbare plastprodukter i kategorien sikkerhetsgjerder, byggegjerder, sperringer og kjøreplater/markplater. Dette er en svært spennende nyhet hos oss, sier Olav Georg Dalseth i Limaco AS.

Han fokuserer i første omgang på fire produktsystemer fra Oxford: Avalon og Endurafence byggegjerder, Safegate sperrebukker og EnduraMat markplater og kjøreunderlag.

Avalon anleggsgjerde

Avalon fleksibel kobling.

Avalon er støpt med en egen, patentert fleksibel koblingsmetode. Fleksibiliteten gjør at gjerdet følger ujevnheter i terrenget.

Det har også «snublesikre» infellbare føtter på hvert gjerde. 50 gjerder kan lagres flatt på en pall, klar til bruk og uten løse deler. Gjerdesystemet er utstyrt med klasse 3 rød og gul refleks, og oppfyller i følge Limaco Statens vegvesens krav i R310-2014.

Endurafence anleggsgjerde

Endurafence byggegjerde mener leverandøren på sikt vil erstatte dagens stålgjerder til sikring av byggeplass.

– På bygge- og anleggsplasser blir det oftere satt krav til høye gjerder. Endurafence er to meter høy. Dessuten er de ikke strømførende. Det er en viktig detalj som gir anleggs- og byggeplasser ekstra sikkerhet. I tillegg til oppmerksomhet og synlighet med et godt synlig og markert arbeidsområde, sier Dalseth i en pressemelding.

Endurafence anleggsgjerde, for de store anledninger.

I Endurafence-systemet er selve gjerdene produsert i resirkulert plast, med separate koblingsdeler i stål og føtter i PVC.

De kan kombineres med velkjente standard metall byggegjerder. Hvert gjerde veier ti kilo, pluss 18 kilo i foten. Også med dette systemet kan 50 gjerder lagres flatt på en pall, men altså med separate koblingsdeler og føtter.

Safegate sperrebukk

Safegate er en variant av den gode, gamle sperrebukken. Den er produsert i resirkulerbar polyethylene plast, og veier åtte kilo pr stykk.

Safegate, arbeidsgjerde for små anledninger.

Den kommer i sett med fire hengslede deler, som utslått i sin fulle lengde gir tre meter sperring pr sett.

– En smart, hengslet sperring som benyttes ved midlertidige grave- og reparasjonsjobber, rundt kumlokk, ved kabelarbeider og innendørs, sier Limaco i pressemeldingen.

EnduraMat kjøreplate

EnduraMat markplater er kjøreunderlag beregnet for bruk på bløte og sårbare områder. Platene er 12 mm tykke, også de produsert i et resirkulert plastmateriale.

EnduraMat bærer kjøretøy opp til 80 tonn.

– Dette er Heavy Duty type kjøreunderlag som tåler gravemaskiner, betongbiler og alle typer tunge kjøretøy. Faktisk opp til 80 tonn, sier Olav Georg Dalset.

Hver plate måler 2,4×1,2 meter, og veier 32 kilo. De er vendbare, sklisikre og kan linkes sammen med koblinger om ønskelig.