Ny Dynapac asfaltvals med god oversikt

Dynapac utvider sin sjette generasjon små asfaltvalser. Nye CC1300 og CC1400 skal gjøre det enklere for føreren å se hva som foregår.

– Fra før har vi CC1100VI og 1200VI. Nå legger vi til 1300 og 1400 i generasjon VI. Dermed blir vårt sortiment på 2,4-4,3 tonn komplett. Etter suksessen vi har hatt med generasjon VI av små asfaltvalser, har vi nå designet CC1300VI/CC1400VI med samme tankegang. De møter bransjens tøffe forhold, og tar vare på føreren. Noe som resulterer i en robust, komfortabel og moderne maskin for best mulig komprimeringsresultat.

Det sier salgs- og produktsjef John Espen Bokle i Dynapac Norge AS i en pressemelding.

Annonse

For ordens skyld: «VI» viser her til romertall 6. Dette er altså sjette generasjon små asfaltvalser fra Dynapac.

God oversikt

I pressemeldingen påpekes det at den nye generasjonen asfaltvalser i VI-serien har en særegen utforming og tverrstilt motor, som skal gi god oversikt.

Tromlene sitter i massive, støpte gafler med innebygde løfte-, slepe- og festemuligheter. De to nye største valsene i serien har også flere funksjoner, som blant annetvalgfrie doble amplituder og doble kantpressere.

– Med tverrstilt motor og ved å flytte vanntanken til den bakre delen av maskinen har vi klart å utvikle en maskin med en unikt god sikt over tromlene. Den kraftige motorhetten er designet for best mulig sikt over den fremre trommelen. Det valgfrie skyvesetet i kombinasjon med motorpanserdesignet gir føreren en av markedets beste sleidemuligheter og sikt. Standard rammemonterte arbeidslys og valgfrie ROPS-monterte arbeidslys i LED gir veldig god sikt under nattarbeid, sier Dynapac i pressemeldingen.

Mekanisk offset

En mekanisk justerbar offset-funksjon er standard på generasjon-VI-maskinene. Ved å justere den bakre rammen til venstre, får du en forskyvning av den fremre trommelen på opptil 50 mm.

Forhåndsinnstilling av trommelen foran skal gjøre det lettere å komprimere nær vegger og fortauskanter, uten fare for skade på maskinen eller veggene og kantsteinene.

Tromlene har koniske trommelkanter som gir komprimeringsresultatet en glatt overflate uten merker. Den økte trommeldiameteren sørger for at asfalten ikke skyves foran trommelen og skaper tverrgående sprekker.

– Alle valser inkluderer effektive eksentere som garanterer optimal kraftig ytelse i vibrasjonsstartprosessen. Maskinen har høyfrekvent komprimering med muligheten til å velge mellom doble frekvenser avhengig av forskjellige forhold og applikasjoner. Dobbel amplitude-funksjon er tilgjengelig som et alternativ. Det gir enda mer fleksibilitet til å komprimere forskjellige lagtykkelser, sier Dynapac til asfaltkyndige lesere.

Temperaturmåler

En asfalt temperaturmåler er tilgjengelig for å sikre at komprimeringen gjøres med riktig temperaturintervall.

En valgfri frontmontert kantpresser/kantkutter eller dobbel front høyre og venstre er tilgjengelig, samt en valgfri bakmontert Chipspreder. Kantkuttere og Chipreder manøvreres med knapper i kjørespaken.

Maskin modellene er også tilgjengelig i en kombiversjon med fire statiske gummihjul bak.

Viktig vanning

Vanningssystemet er et av de viktigste systemene på en asfaltvals.

– Sprinklersystemet under trykk muliggjør en jevn og pålitelig komprimering med maksimal oppetid. Tromlene er utstyrt med et sprinklersystem med en lett tilgjengelig sprinklerpumpe og filter over den bakre trommelen, og sprinklerrør inkludert fire sprinklerdyser på hver trommel på de to nye valsene. Automatisk vannkontroll (AWC) er standard på alle maskiner. Et tretrinns filtreringssystem sørger for rent vann og forhindrer tette sprinklerdyser. Vannings timeren justerer sprinklerinterintervallene og hjelper da operatøren med å spare vann, noe som betyr sjeldnere vannpåfylling. Vanntankens volum er på hele 298 liter. Til sammen betyr dette mindre nedetid for operatøren, sier Dynapac.

Transport og sikkerhet

Rask og enkel transport mellom arbeidsplasser øker operatørens tidseffektivitet. Designet har resultert i fleksible løfte-/ binde-/slepemuligheter innebygd i de støpte gaflene, noe som muliggjør rask og enkel transport.

En sammenleggbar ROPS-bøyle beskytter føreren, og er lett å legge ned. Den totale maskinlengden inkludert ROPS-bøylen er 2850 mm.

Forrigling er standard på alle maskiner og sørger for at man ungår utilsiktet start. Den separate parkeringsbremsebryteren på instrumentpanelet forhindrer utilsiktet aktivering.

Operatørplattformen er senket, noe som gjør det enkelt å komme inn i maskinen. Dette i kombinasjon med ergonomiske fotsteg i tre trinn og robuste håndtak gjør det trygt å entre maskinen.