Tung kjettingjobb hos Romarheim – først i Norge

Romarheim fikk fire nye kjettinger på sin Cat 988K XE. De veier 1,4 tonn hver. – Norges første leveranse av RUD Erlau Titan 19 mm kjetting. Den er ekstremt stabil og sikker, sier Lilleseth Kjetting AS.

EIKEFET: – Romarheim Entreprenør har en omfangsrik og moderne maskinpark. De benytter kun beste tilgjengelige teknologi og utstyr. Derfor ble disse beskyttelseskjettingene ett viktig utstyr for deres maskin.

Det sier Stine Lilleseth i Lilleseth Kjetting AS.

Annonse

Tirsdag monterte selskapet sammen med folk fra produsent og forhandler samt maskinfører et sett heftige kjettinger på Romarheim Entreprenørs Cat 988K XE.

Pukkverk på Eikefet

STOLT: F.v. Montør Oliver Knabe fra RUD Erlau, Stine Lilleseth, Anders Tveit i Dekkpartner, Frode Tredal i forhandler Dekkhuset AS og maskinfører Eivind Høyland hos Romarheim Entreprenør AS. (Foto: Lilleseth)

Den gjør tjeneste i DCs pukkverk på Eikefet, nord for Bergen.

Å montere kjettinger kan være en tung jobb. Å montere 19 mm beskyttelseskjettinger med ekstrem beskyttelselsesgrad på en 988K er noe av det tyngste man kan drive med på kjettingfronten.

For Lilleseth Kjetting AS var det også en milepæl. Det er nemlig den første monteringen her i landet i sitt slag. Det ble montert et sett Rud Erlau Titan 19 mm beskyttelseskjetting på maskinen.

Det er kjettinger i ypperste klasse.

Ekstreme forhold

– De gir ekstrem stabilitet, maksimal fremkommelighet og bedre sikkerhet i ekstreme forhold som i dette steinbruddet, sier Lilleseth.

Tyske RUD Erlau er i følge henne verdens ledende produsent av beskyttelseskjettinger, med mer enn 70 års erfaring med kjettinger. Kjettingene som ble montert på 988K XE-en hos Romarheim veier 1,4 tonn hver.

Det var altså godt over fem tonn kjetting som ble montert på maskinen denne dagen. En fagmann fra produsenten bidro i monteringen, for å sikre at kjettingene ble montert best mulig på hjulene.

Forlenger levetiden på dekk

VIDERE: Romarheim Entreprenørs 988K XE er klar til videre innsats. Nå har den harde granitten mindre den skulle sagt om dekkslitasje og nedetid. (Foto: Lilleseth)

Bruk av beskyttelseskjettinger ivaretar og forlenger levetiden til dekkene. De skal gi mindre dekkslitasje og nedetid, og dermed mer maskintid og høyere produktivitet.

Lilleseth leverer beskyttelseskjettinger til alle typer maskiner.

– Egenskapene er en viktig del av våre kunders bærekraftfokus. Positive miljømessige og økonomiske konsekvenser for driften blir bare mer og mer viktig fremover, sier Lilleseth.

Lilleseths forhandler Dekkhuset AS var også både stolt og glade etter gjennomført leveranse.

– Fantastisk gøy å se at godt samarbeid gjør at vår lokale Dekkpartner kan levere fem tonn kjetting etter kundens ønsker. Og dessuten være først i Norge. Gratulerer til Dekkhuset AS, sier kjedeleder Anders Tveit i Dekkpartners kjedekontor i pressemeldingen.