Nytt lystårn fra Atlas Copco

Atlas Copco lanserer HiLight H6+, et lystårn som ifølge produsenten skal gi bedre belysning, redusert støy og lavere driftskostnader.

– Fordi HiLight H6+ lystårnet er så robust, bedrer det også driftsikkerheten og utvider bruksområdet, samtidig som de totale eierkostnadene blir mindre. Tårnet bevarer også sin videresalgsverdi og tilbyr overlegen ytelse under drift, sier produktsjef Jörgen Berglund i en pressemelding.

Robust

Lystårnet kommer med Atlas Copcos HardHat-deksel, som er laget av middels tett polyetylen, i stedet for metall, som beskytter den mot vær og vind. HardHat skal, ifølge pressemeldingen, være motstandsdyktig mot korrosjon, sprekkbestandig, og miljøvennlig. Det er formet som et enkelt popup-deksel. Den skal være enkel å feste og fjerne fra lystårnet og gir 360 graders tilgang til enheten for internt vedlikehold. Servicenedetiden reduseres pga. et kraftig filtreringssystem. HardHat skal tåle både lave og høye temperaturer, takket være den gode UV-stabiliteten og langsiktige antioksidanter i plasten.

Annonse

Under utviklingen av HiLight H6+, ble enkelt vedlikehold og effektiv transport prioritert, ifølge pressemeldingen. Lystårnet krever bare enkel service etter 600 timers drift og servicen tar bare 40 minutter. Lystårnet har et justerbart tilhengerfeste som gir større fleksibilitet, fordi bruker selv kan transportere HiLight H6+ enkelt og greit ved å feste den til varebiler, lastebiler og pickups.

Dimmefunksjon

Det nye lystårnet fra Atlas Copco kommer med en ny generasjon LED-flomlys som skal være mer effektivt og gi optimal lysfordeling på opptil 6000 m2 opplyst område. Det har også en dimmefunksjon, slik at det er mulig å justere belysningen etter omstendighetene og dermed er det også mulig å spare 40 prosent i CO2-utslipp og forlenge autonom drift med mer enn 300 timer.

Kontrollpanelet til HiLight H6+ er plassert utvendig, så det skal være enkelt å komme til og bruke. LED-belysningsenhetene har en levetid på 50 000 timer og støttes av en 8 m galvanisert mast. Lystårnet har lavt støynivå; 55 dBA ved 7 m.