Norcar småttinger med større kraft

Dette er høstens nyheter hos Multimaskin: Norcar a7240 og a7550. Kompakte og allsidige minilastere, med bedre førermiljø og kraftigere motorer enn modellene de erstatter.

– Norcar oppdaterer nå sitt modellutvalg med to nye modeller. Felles for de to er ny teknologi, oppgradert førermiljø og kraftigere motorer.

Det sier salgsansvarlig Mattis Skare i en pressemelding fra Norcar-importør Multimaskin AS.

Annonse

Det dreier seg om de to nye Norcar a7240 og a7550. Førstnevnte erstatter a7236, mens a7550 er en ny versjon av en modell med samme navn.

Norcar a7750

Norcar a7750 er som du sikker skjønner størst av de to nyhetene. Den har fått en kraftigere motor, med nå 50 hk. Det er en konvensjonell dieselmotor som oppfyller steg 5-kravene, men som også leverer mer trekkraft, hastighet og hydraulisk kraft.

– Den nye ramma med lavt tyngdepunkt gir stabilitet til å arbeide med full løftekraft uten bruk av ekstra motvekter, sier Mattis Skare.

Norcar a7750 leveres også med et oppgradert førermiljø, takket være en ny veltesikker førerhytte.

– En trygg arbeidsplass med lett tilgang, god sikt og utmerket ergonomi. Nye a7750 har den samme Norcar Heavy Duty-konstruksjon og design. Den har en sentrert løftebom, sveiset ramme og panser og deksler av metall. A7750 er en ny Norcar som nok en gang er fullastet med kraft, fremholder han.

Bakre hydraulikkuttak

Han peker spesielt på en enkel betjening av de bakre hydraulikkuttakene. Fra januar 2021 vil man også kunne få alternativ 7-p-tilhengeruttak og 3-ps kontrolluttak for betjening av elektriske ventiler.

Hastighetskontroll Norcar a7550 har funksjon for innstilling av konstant kjørehastighet når motorens turtall manuelt innstilles for kontinuerlig oljetrykk ved bruk av hydrauliske redskap.

Det kan for eksempel være nyttig under kjøring med gressklipper. Redskapsfeste Trima / SMS leveres med hydraulisk redskapslåsing.

Norcar a7240

Norcar a7240.

Lillebror a7240 erstatter utgående a7236. Ny motor pekes på som den største forskjellen her.

– En stillegående og sterk minilaster. Den nye a7240 får en oppgradert motor som oppfyller kravene i steg fem. Den er sterkere, mer stillegående og mer miljøvennlig enn den forrige. Og den har lavere vibasjonsnivå, sier Skare.

Trekkraften på den lille maskinen er forbedret til 1550 kg. Et nydesignet hydraulikksystem gjør armfunksjonen raskere ved lavere turtall.

Det gir en jevnere og mer stillegående arbeidsmodus med lavere drivstofforbruk. Norcar a7240 har dobbeltvirkende hydraulikkpumper og kan brukes sammen med alle de samme redskapene som a7236.

– Den nye a7240 er basert på samme plattform som forløperen a7236 og kompatibel med alt ekstrautstyr til den. Dette betyr at alt det samme ekstrautstyret vil være tilgjengelig for den nye maskinen. For eksempel komforthytte og klimaanlegg. Med komforthytta kan du trygt utføre alle arbeidsoppgaver, i alle årstider og i all slags vær. Du får et oppvarmet, støyisolert arbeidsmiljø med godt utsyn i alle retninge, sier Mattis Skare.