«Fjellsprenger´n» blir digital i år

Tradisjonstunge Fjellsprengningskonferansen i Oslo utgår i år. I stedet blir det arrangert en digital versjon av Fjellsprengningsdagen.

Fjellsprengningskonferansen – bare kalt «Fjellsprenger´n» av noen – er for mange et viktig kalenderpunkt på høsten. En faglig og sosial arena for fagfolk innen sprengning og tunnel.

Hva skjer med den, nå i disse ulvetider? Jo, nå skal du høre.

Annonse

Fjellsprengningskonferansen 2020 utgår

Den tradisjonstunge konferansen på Hotel Radisson i Oslo blir ikke noe av. Det er en naturlig følge av myndighetens tiltak mot koronaepidemien.

I stedet blir det arrangert en forenklet og digital versjon av konferansens første dag: Fjellsprengningsdagen 2020. Det har styret i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk NFF og programkomiteen for Fjellsprengningsdagen 2020 tatt en felles avgjørelse om.

– Fjellsprengningsdagen 2020 vil bli avholdt digitalt. Her blir det mange spennende og interessante innlegg, sier prosjektleder Siri Engen.

Fjellsprengningsdagen 2020 blir arrangert digitalt

Den digitale konferansen blir arrangert i én felles sesjon. Lenge prøvde man å få til to parallelle sesjoner, der «Nye løsninger og metoder i bransjen» skulle være en egen sesjon.

Men nå blir det hele altså arrangert i én sesjon.

– Vi prøver å få med oss så mye som mulig når det gjelder innhold. Programmet er så å si på plass. Det blir om kort tid lagt ut på nett sammen med en påmelding, sier Engen.

Den sosiale delen av konferansen blir naturligvis borte. Engen foreslår at deltakere likevel kan gå sammen i mindre grupper, for eksempel med kollegaer sammen på møterom. Arrangøren prøver også få til digitale møteplasser som skal kunne benyttes på den digitale Fjellsprengningsdagen 2020.

Fredagsprogrammet med Bergmekanikk- og Geoteknikkdagen er avlyst i den form det har vært tidligere.