Årets lærling i Nord-Rogaland og Hordaland

På et koronautsatt årsmøte for Opplæringskontoret for anleggs og bergverksfagene i Nord-Rogaland og Hordaland, ble Fredrik Foer kåret til årets lærling i anleggsfagene.

Fredrik er lærling i anleggsmaskinførerfaget og arbeider for Vestafjell AS. Juryen fikk inn mange gode forslag til årets lærling, men Fredrik pekte seg raskt ut til å bli en av de gode kandidatene, ifølge juryen.

– Fredrik stiller alltid på jobb med et smil og tar fatt på oppgavene han får med godt mot, han er omgjengelig og inkluderende og har god dialog med kolleger og andre fag på plassen. Han viser også en selvstendighet i hverdagen som er spesielt god. Han viser god progresjon i faget og får med seg alle detaljer som er nødvendig for at arbeidet skal gå så smidig som mulig og at det blir utført på en trygg og god måte. Fredrik har god orden i maskiner han disponerer og har en ryddig arbeidsplass rundt maskinen. Han er god på HMS og stiller alltid i korrekt antrekk, skriver faglig leder Roger Bøe i begrunnelsen for hvorfor Fredrik fortjener tittelen.

Annonse

Årets lærling mottok en pengepremie på kr 10 000, og et diplom fra OKAB/MEF. Prisen ble på grunn av koronasituasjonen utdelt ute på prosjektet i forkant av årsmøtet til OKAB den 21. oktober 2020 av opplæringskonsulent Stian Eikevik.

Kriterier for årets lærling:

 • Nominasjonen må være skriftlig begrunnet
 • Lærlingen må være i, eller ha vært i opplæring det året forslaget stilles
 • Lærlingen viser aktivt deltagelse i opplæringen, god faglig utvikling
 • Lærlingen medvirker til et godt arbeidsmiljø
 • Lærlingen bidrar til gode samarbeidsforhold
 • Lærlingen viser gode faglige kunnskaper og ferdigheter
 • Lærlingen holder orden og stiller presist

Juryen besto av:

 • Erik Løvaas – Styreleder OKAB
 • Kjell Trengereid – styremedlem
 • Torbjørn Foss – styremedlem
 • Rune Stegen – styremedlems
 • Sigurd Boasson – styremedlem
 • Geir Boge – daglig leder i OKAB