Spennende nyheter fra Øveraasen

En skuffe som tømmer seg selv, en tallerkenspreder for bruk på laster, samt flere nye ploger, er blant nyhetene fra Gjøvik-bedriften.

Z-plog

I en pressemelding informerer Øveraasen bl.a. om Z-plog, en ny type plog som gjør at man kan variere arbeidsbredden med utskytbare elementer utstyrt med faste vinger. Den skal egne seg til rydding av større områder såvel som å kunne flytte snøen effektivt i trange gater og passasjer. Den er mest effektiv i normal kjøreretning, men kan også brukes til å dra snøen ut fra tomme parkeringsplasser og andre problemområder, ifølge pressemeldingen.

Øveraasen Z-plog. (Foto: Øveraasen).

Tømmeskuffe

Selskapet lanserer også en ny tømmeskuffe, som skal egne seg spesielt godt for mindre hjullastere. Skuffen tømmer sev selv ved at bakveggen skyves fram og snøen dyttes ut av skuffen. Snøen skal kunne lastes over høye bilkarmer selv med en beskjeden løftehøyde på hjullasteren. Selv for større hjullastere skal skuffa gi raskere lasting, siden det går mindre tid til å tømme skuffa.

Annonse

Tømmeskuffa kan også leveres med vinger tilsvarende standard klaffeskuffer. Vingene kan utstyres med et vertikalt fjærsystem som tillater vingen å rydde fortau mens skuffa følger veibanen. Skuffa kan også brukes på lettmaterialer som flis, bark, korn, spon, etc.

Øveraasen Tømmeskuffe i tømmeposisjon. (Foto: Øveraasen).

Sprederskuffe

Videre lanseres en sprederskuffe for å bekjempe glatt veibane med grus eller salt. Den  kommer i størrelser fra 450 liter opp til 3000 liter. Den spesielle konstruksjonen med en fast tallerken integrert i ramma på sprederen, skal gi maksimal beskyttelse ved lasting og parkering. Spredemengden og spredebredden justeres uavhengig av hverandre via en styreboks i hytta på bæremaskinen.

Øveraasen Sprederskuffe (Foto: Øveraasen).

Relax U-plog

Øveraasen har i tillegg utvidet sortimentet med U-Ploger for Hjullaster og traktor. Plogen kommer i to serier tilpasset maskiner under 10 tonn, og over 10 tonn.
Relax U-plog skal egne seg for egner seg for brøyting av veier, gangveier, parkeringsplasser og industritomter. Den patenterte skjærutløsermekanismen gjør at skjæret «låses» i arbeidsposisjon inntil utløsermekanismen løser ut når plogen treffer en hindring. Dette skal, ifølge pressemeldingen, beskytte føreren, maskinen og arbeidsredskapet, og sørge for at plogen også egner seg til å fjerne snø- og issåle.

Plogen har over 30 grader sving på hovedbladet og 180 grader sving på vingene, og kan bevege seg både vertikalt og horisontalt. Den kan også brukes ved rygging, for å rense opp mot bygninger og kanter.