Gir gass med utleie av utslippsfrie maskiner

Ekspert Utleie AS merker større etterspørsel etter elektriske maskiner og utstyr. Nå tar de tak. Kjøper inn seks nye el-maskiner, fra åttetonner til 23-tonner.

– Ekspert Maskinutleie AS satser stort på utslippsfrie anleggsmaskiner!

Det opplyser Nasta AS i en pressemelding.

Annonse

De siste årene har det vært et markant skifte i markedet. Utviklingen av utslippsfritt utstyr til bygg og anleggsbransjen har vært betydelig. Etterspørselen etter slikt utstyr hos en del oppdragsgivere er enda større.

Økt etterspørsel etter leie av el-maskiner

Ekspert Maskinutleie AS merker det i form av økt etterspørsel av elektriske maskiner og utstyr.

– Det siste året har bestått av overaskende mange forespørsler, så nå tar vi tak, sier daglig leder Kjell Sæter i Ekspert Maskinutleie AS.

Han har akkurat signert en avtale på seks nye utslippsfire anleggsmaskiner fra Nasta AS. Det er den største enkeltstående kontrakten på elektriske anleggsmaskiner Nasta har fått til dags dato.

Handelen består av beltegravere i tre størrelser:

  • To ZE85, 9 tonn, drift på batteri.
  • To ZE160, 18 tonn, drift på batteri og/eller kabel.
  • To ZE210, 23 tonn, drift på batteri og/eller kabel.

Handelen er med forbehold av at utleieselskapet får godkjent en søknad om Enova-støtte. Basen for de utslippsfrie maskinene vil være Ekspert Maskinutleie sin avdeling i Drammen.

Hyggelig inititativ

– Alle kan ikke eie elektriske maskiner. Slik er markedet i dag. Derfor et det ekstra hyggelig at flere av våre kunder i utleiesektoren tar initiativ og satser på utslippsfrie løsninger, sier Vegard Gultvedt.

Han er key account selger for konsernkundemarkedet hos Nasta. Gultvedt og Nasta gleder seg over Ekspert Maskinutleie AS som en ny storkunde.

– Spennende og interessant. Vi ser frem til et videre samarbeid med dem. I tilskudd til andre aktuelle aktører på utleie satses det friskt i et spennende marked. Vi i Nasta er veldig glade for å kunne tilby løsninger for morgendagens byggeplasser, sier Gultvedt.

Maskinene utvikles og bygges av Nasta Spesialproduksjon i Larvik, samt EAC European Application Centre GmbH* i Tyskland.

Zeron ZE160 i Oslo sentrum. (Foto: Nasta)

ZE85 og ZE160 er maskiner operative ute i markedet i dag. De brukes blant annet på et mye omtalte prosjekt i regi av Oslo kommune, med utslippsfri byggeplass i Olav Vs gate.

Under utvikling

ZE210 er under utvikling hos Nasta i dag. I likhet med den lettere ZE160 er den basert på kombinasjon av batteri- og kabeldrift. Minstemann ZE85 er en ren batterimaskin. Dessuten tilbyr Nasta den 38 tonn tunge ZE350 på ren kabeldrift.

Ekspert Maskinutleie AS ble startet i 1998. Selskapet i dag over 800 maskiner, og til sammen mer enn 2900 unike objekter.

– Det er viktig for oss å være det naturlige valget for anleggsbransjen. Dessuten har jeg et varmt hjerte for bransjen. Min far begynte sin karriere med å selge Brøyt – så det er klart at vi har en ekstra forkjærlighet for gravemaskiner, sier Kjell Sæter.

Ekspert Maskinutleie AS omsatte for 190 millioner i 2019, og har i dag syv avdelinger med 57 ansatte. De leverer maskiner til hele Norge. Selskapet eies 50/50 Ekspert Gruppen og Hæhre Isachsen Industri.