Fosse først i Europa med ny Hyundai 40-tonner

Her har Frode og Christian Fosse lastet opp sin nye Hyundai HX 380 AL. Først i Europa med 40-tonneren i Hyundais nye serie.

BERGEN: – Gratulerer Fosse Maskin & Transport AS med Europas første solgte HX 380AL.

Det er alltids stas å være første ett-eller-annet med en ny maskin. Men leveransen EMSG Norge AS gjorde i går til Fosse Maskin & Transport AS er det litt ekstra schwung over.

Annonse

Entreprenøren fra Vik i Sogn fikk nemlig overlevert Europas første eksemplar av Hyundais 40-tonner i den nye A-serien. Serien hadde sin debut med 220 i høst. 30-tonneren 300AL er også på plass.

Fersk 40-tonner

Gårsdagens leveranse var den første leveransen i Europa av 40-tonneren, som er den til nå største maskinen i A-serien. Den er så fersk at den ikke ennå har kommet inn på oversikten på leverandørens webside.

A-serien er Hyundais nye generasjon maskiner. Her er det blant annet revidert førermiljø, steg 5 motorer og et nytt design i farger og utseende.

På sikkerhetssiden er maskinen blant annet utstyrt med et 360 graders kamerasystem som varsler føreren hvis uvedkommende forviller seg inn i maskinens arbeidsområde.

Maskinstyring? Ja, klart det. Fosse har fått maskinen satt opp med Makin 3D maskinstyring.

Etter noen få timer på veien ble maskinen beltet av brønnhengeren i Skei i Jølster. Der har gått rett i arbeid. Fosse var lavest på en konkurranse i våres, på oppryddingsarbeider etter bygging av E39 Bjørset-Skei. Nærmere bestemt arrondering og stell av deponiområdet til prosjektet, der 40 000 kubikkmeter skal planeres ut.

Den nye maskinen er Hyundai nummer syv i stallen hos Fosse. Fra før har de seks maskiner av det koreanske merket, i vektklasser fra 2,7 til 55 tonn.