Komprimeringskontroll ved skrivebordet

Kontroll og dokumentasjon på komprimeringen er viktig. Nå kan det utføres fra skrivebordet, også på vibroplater. Wacker Neuson innfører Compomatic komprimeringskontroll med telematikk på større vibroplater.

Hvor er det komprimert, og hvor er det ikke komprimert? Er det tilstrekkelig komprimert?

– Disse typiske spørsmålene fra byggeledere besvares raskt og enkelt ved hjelp av Compamatic, opplyser Wacker Neuson i en pressemelding.

Annonse

Med løsningen Compamatic forbinder Wacker Neuson sin velkjente komprimeringskontroll med en telematikkløsning.

Compomatic – komprimeringskontroll på vibroplater

Compamatic er nå også tilgjengelig for de kraftige reverserbare samt enkelte av de kraftige, fjernstyrte vibrasjonsplatene. Det gjør komprimeringsprosessen lett forståelig, og muliggjør en enkel dokumentert kvalitetskontroll.

– Med Compamatic kan kundene utforme prosessen på anleggsplassen enda mer effektivt. Fra skrivebordet kan ansvarlige kontrollere om alle arbeidstrinn som er planlagt for dagen, er utført. Om planlagte flater er komprimert og om komprimeringsgraden er tilstrekkelig overalt. Dermed kan neste trinn – for eksempel planlegging av asfaltlevering – iverksettes raskt, enkelt og effektivt. Uten at byggeleder selv må kjøre til anleggsplassene for å utføre kvalitetskontrollen, sier Wacker Neuson.

Compamatic er en kombinasjon av komprimeringskontrollen Compatec og en telematikkmodul.

Reverserbare vibroplater 80-110 kilonewton

Komprimeringskontroll og -dokumentasjon har vært i bruk på valser fra ulike leverandører i en årrekke. Nå inntar det også vibroplater.

Wacker Neuson innfører systemet på flere av sine større reversebare vibroplater i serien 80-110 kN.

  • DPU80
  • DPU90
  • DPU100

DPU80 og 110 kommer også i fjernstyrte varianter, med de samme mulighetene til Compomatic.

– Med Compamatic forenkler vi kontroll og dokumentasjon av massekomprimering for kundene våre. Funksjonen er koblet til vårt telematikksystem EquipCare. Dermed er all informasjon oversiktlig plassert på én plattform, og enkel å finne, sier salgssjef Stefan Pfetsch hos Wacker Neuson Produktionsgesellschaft i Reichertshofen.

Via Equipcare

En vibrasjonsplate utstyrt med Compamatic sender data for kvalitetskontrollen til Wacker Neuson telematikkløsning Equipcare. Maskinens nøyaktige lokalisering registreres via GPS. Samtidig leser komprimeringskontrollen Compatec komprimeringsverdien på de forskjellige tidspunktene.

Et satellittbilde med varmekart viser i Equipcare Manager hvilke punkter som er komprimert og i hvilken grad, ved hjelp av forskjellige farger.

Kvalitetskontroll

Wacker Neuson Compomatic.

Ettersom Compamatic er integrert i den eksisterende telematikkløsningen EquipCare får kundene enkelt tilgang til maskindataene til EquipCare Manager via PC.

Her kan man kontrollere komprimeringsprosessen. Dokumentasjonen og visualisering av komprimeringen gir rask oversikt over fremdriften og komprimeringskvaliteten. Videre lokaliseres vibrasjonsplatene med Compamatic-modul – samt alle kompaktmaskiner som er utstyrt med EquipCare – automatisk, og blir synlige i portalen for brukeren.

Wacker Neuson har utstyrt kompaktmaskiner som hjulgravemaskiner, dumpere og hjullastere med telematikkløsningen EquipCare allerede siden 2019.

– På denne måten sikrer løsningen også åpenhet i flåtehåndteringen. Maskiner som er utstyrt med denne, melder om servicebehov, driftsfeil eller uventet bytte av arbeidssted i sanntid på kundens apparat, opplyser Wacker Neuson.