Dobbelt opp med ny Hitachi til Inderøya

Farbu & Gausen AS kjøpte sin første Hitachi for nær 20 år siden. Nå har den erfarne entreprenøren på Inderøya mottatt ikke bare én, men to av landets første Hitachi ZX300 i nye serie 7.

TRØNDELAG: I 2001 kjøpte Farbu & Gausen AS sin første 15 tonner fra Nanset Standard. Etter det har det blitt mange maskiner på entreprenøren på Inderøya innerst i Trondheimsfjorden.

Deriblant et variert utvalg av Bell dumpere og Hitachi gravere, korthekkere og hjullastere.

Annonse

Det framgår av en pressemelding fra Nasta.

Farbu & Gausen AS

Firmaet ble stiftet i 1998, men daglig leder Even Gausen har vært i bransjen mye lenger enn det. Hans bestefar begynte med en bulldozer tilbake i 1935.

Etter et lengre samarbeid med entreprenør Einar Farbu ble Gausen i 1998 enig om å danne et eget entreprenørfirma. Dermed så Farbu & Gausen AS dagens lys. Siden det har firmaet vokst, og er i dag en betydelig entreprenør i distriktet. I MEFs medlemsoversikt står firmaet oppført med 32 ansatte.

Firmaet har også et datterselskap, Linka AS, som driver med kabellegging og linjebygging.

– Maskiner som er fleksible og alltid klare for arbeid er en fordel. Driftssikkerhet er svært viktig for oss. Med Hitachimaskiner har vi tilnærmet null ståtid på maskinparken, sier Even Gausen i pressemeldingen fra Nasta.

Serviceavtale og kostnader

Selskapet har også serviceavtale på utstyret.

Hitachi ZX300-7. (Foto: Nasta)

Maskinførene Tore Sæther og Jon Arne Olafsen har fått æren av å kjøre de to første ZX300-7 i landet.

– Da vet jeg til enhver tid hva maskinene koster meg. Det er en rimelig løsning som gir god forutsigbarhet. Med en spredt maskinpark er det praktisk å handle med noen som er landsdekkende, sier han.

Pressemeldingen er sendt ut i forbindelse med at de nylig – snart 20 år etter at Farbu & Gausen AS ble kunde – kunne overlevere en Hitachi ZX300-7 til selskapet.

Det var Norges første eksemplar av 30-tonneren i den nye 7-serien fra Hitachi.

Nye Hitachi ZX300-7

Det vil si, det er ikke helt riktig. Det var nemlig ikke bare én 300 som ble levert på Inderøya en halvfin sommerdag. Det var de to første. Trønder-entreprenøren skulle nemlig ikke nøye seg med én maskin denne gang.

Maskinselger Trond Viktor Meland sikret seg de to første maskinen allerede i fjor høst. Tungtrekkeren gikk nordover fra Larvik etter endt klargjøring i begynnelsen av juni.

– Det er svært hyggelig at en trofast, lojal og ikke minst trivelig kunde får de første her i landet. Even har alltid hatt fornøyde ansatte. Det er derfor ekstra hyggelig at gutta får noe helt nytt denne gang, sier Meland.

Førermiljøet har hatt fokus hos utviklerne også denne gang. Hva kommer maskinførerne til å si? Spenningen har vært stor hos produsent, importør og selgere ved introduksjonen. Norske maskinførere er sjelden redde for å si i fra.

– Alt er annerledes

Hos Farbu & Gausen er det maskinførene Tore Sæther og Jon Arne Olafsen som har fått æren av å kjøre de to første ZX300-7 i landet.

– Alt er jo annerledes. Sete, spaker – ja alt. Dette er bra, sier Sæther.

Sammen med kollega Olafsen var han veldig klar til å sette i gang med ny jobb med ny graver.

Når gutta er fornøyd, da er også sjefen fornøyd. For Even Gausen er det også et par andre viktige ting som er avgjørende ved valg av maskin. Miljø og kapasitet fremholdes i pressemeldingen.

– Vi hadde en Hitachi ZX300-6 fra før som vi var svært fornøyd med. Nå hadde vi to maskiner som var modne for utskiftning. Derfor ble det to maskiner samtidig denne gang. Og etter den korte perioden maskinene har vært her ser dette veldig bra ut, sier Gausen.