To nye håndholdte fra Atlas

Mange forbinder håndholdt boring med skadelige vibrasjoner og «likfingre». To nye håndholdte bergbor fra Atlas skal være et HAV unna det. Sjekk SRD 20 og 25 her.

– Bedre arbeidsmiljø og større produktivitet med de to nye, bergboremaskinene.

Det lover Atlas Copco i en pressemelding om to nyheter. SRD 20 og 25, heter de.

Annonse

Her skal både støy og vibrasjoner være et HAV bedre enn gamle tiders håndholdte utstyr. Nærmere bestemt Atlas Copcos hånd- og armbeskyttelsessystem, også kjent som HAV.

– HAV bidrar til å redusere skadelige vibrasjoner med opptil 60 prosent, sammenlignet med tidligere modeller, opplyser Atlas Copco i pressemeldingen.

HAVS – Hånd Arm Vibrasjonssyndrom

Du vet det sikkert, men for ordens skyld: HAVS er en forkortelse for Hånd Arm Vibrasjonssyndom, en vibrasjonsskade i hånd og arm forårsaket av langvarig eksponering for vibrasjoner.

Blant annet fra verktøy og utstyr. Sirkulasjonssvikt i hender og fingre – populært kalt «likfingre» – er et av symptomene på elendigheten. Mer om det f.eks her.

SRD 25 sies av leverandøren å ha lavest vibrasjon i sitt segment, oppgitt til 10 m²/s.

– Det gjør det mulig for operatører å prestere effektivt med mindre tretthet, noe som igjen betyr at de kan jobbe mye lenger uten å risikere helsen. Den effektive lyddemperen er laget av tøff polyuretan og reduserer støynivået mer enn 50 prosent. Nyheten er designet i to forskjellige utgaver, SRD 20 og SRD 25. Begge bringer godt arbeidsmiljø og økt produktivitet, sies det.

SRD bergbor er en utvikling og en oppdatert versjon forgjengerne RH572 og RH658. Dette produktsortimentet er egnet i både bygg og gruvesegment. Den nye generasjonen bergbor har fire hovedforbedringer i forhold til Atlas Copcos gamle bergbor:

 

  • Bedre konstruksjon, med «single body design» og uten festestenger. Dette vil føre til en bedret levetid på borehammeren.
  • Ny assistert spyleteknologi, der ytterligere luft kan føres gjennom en egen guidet bane i sylinderen for spyling. Gjør at boringen ikke stoppes ved spyling, og gir uavbrutt boring og økt borehastighet. Du kan rette full luftstrøm mot enden av borestål for å blåse ut støvpartikler raskt, og dermed unngå å sitte fast i fjellet eller betongen.
  • Lavere vibrasjoner enn tidligere versjoner. Mulig å bruke gjennom lengre tid.
  • Mindre støy, på grunn av den nye forbedrede og integrerte lyddemperen. 110 dB for begge nye bergborene.