ACO Anlegg kjøper Natursteinpartner AS

ACO Anlegg har inngått avtale om kjøp av 91% av aksjene i Natursteinpartner AS.

Natursteinpartner produserer naturstein, pukk, grus og singel fra den eneste natursteinforekomsten i Møre og Romsdal. Arnfinn Lange, daglig leder i Natursteinpartner, eier de resterende 9% av selskapet, og vil fortsette driften som et selvstendig selskap med de samme ansatte som tidligere. Dette skriver ACO Anlegg i en pressemelding.

Utfyller hverandre

For ACO Anlegg og Natursteinpartner betyr samarbeidet et stort konkurransefortrinn, ifølge pressemeldingen, siden de nå sammen kan tilby komplette leveranser, samtidig som kunder slipper mellomledd og flere leverandører. Natursteinpartner utvinner og tilpasser naturstein i ønsket størrelse, og deretter leverer ACO Anlegg transport, kraning og montering om ønskelig.

Annonse

Bærekraftig drift og leveranser

ACO Anlegg er en maskinentreprenør med base i Tennfjord som utfører de fleste oppdrag innen grunnarbeid og transport.

– Vi har høyt fokus på bærekraftig drift og leveranser, og kan etter oppkjøpet tilby lokal naturstein av høy kvalitet, fremfor å eksempelvis importere stein fra Østen, sier daglig leder Tarjei Rødset.

Selskapet har de siste årene nådd flere milepæler knyttet til bedriftens bærekraftstrategi, deriblant redusert Co2-utslippet med 40 000 kg pr. år ved å redusere tomgangskjøring.
ACO-konsernet deltar som første norske firma innen anleggsbransjen i United for Smart Sustainable Cities-programmet som 16 FN-organisasjoner står bak.

ACO Anlegg inngikk også nylig en avtale med Grønn Vekst Norge AS, og er dermed deres samarbeidspartner i regionen mellom Trondheim og Bergen. Avtalen omfatter at ACO Anlegg produserer vekstjord på vegne av Grønn Vekst Norge, ved å gjenbruke kompost og myr.