Reiser fra amputert messe hjem til karantene – og kjeft

Conexpo stenger en dag før planen, på grunn av viruset. Nå forbereder denne gjengen nordmenn seg på å reise hjem til karantene. Lokale entreprenører har fått kjeft for å spre virus – før de har kommet hjem.

– Ja, det blir spesielt. Mange av oss er spente på om det blir enda strengere. Og til dels på om vi kommer oss hjem i det hele tatt.

51 på norsk fagtur

Det sier Solvår Strand i MEF. Hun er reiseleder for en gjeng på 51 nordmenn fra MEF region øst og sørøst som har reist på fagtur til den store anleggsmessen Conexpo i Las Vegas.

Annonse

De er ikke alene. Flere hundre nordmenn er i Las Vegas. Deriblant 25 personer invitert med av Maskinstyring AS, syv fra Gjermundshaug og syv fra Gjerstad. Torsdag fikk de alle via norske media og venner og familie hjemme i Norge beskjed om at de må i to ukers karantene når de kommer hjem.

Det samme gjelder alle norske besøkende på Conexpo, samt for øvrig alle som kommer hjem fra reiser utenfor Norden.

Kjeft i lokalmiljø

Med på fagturen er en hel del eiere, ledere og ansatte i lokale entreprenørfirmaer på Innlandet og Østlandet.

Noen av dem har fått hetsende meldinger for å spre virus, før de en gang har gått om bord på flyet hjemover. Og det er ikke fyrt av som fleip i Facebook-grupper og sånt.

Meldinger fra privatpersoner hjemme i Norge til lokale entreprenører på Conexpo. (Skjermdump)

– Nei, det er messenger-meldinger fra privatpersoner. Det er helt utrolig, sier Solvår Strand.

To av de norske i Strands gruppe valgte å reise hjem torsdag kveld (lokal tid). Det måtte ut med et klekkelig beløp, men fikk tak i billetter.

Sent torsdag kveld norsk tid opplyste arrangøren av Conexpo at messen blir forkortet med en dag som følge av viruset.

– På grunn av voksende bekymring og presidentens restriksjoner på reisende fra Europa vil Conexpo avsluttes en dag før planen, opplyser arrangøren.

Når messen stenger fredag ettermiddag begynner demonteringen umiddelbart.

Fredag offentliggjør den norske Regjeringen et sett økonomiske tiltak som skal hjelpe næringslivet gjennom en vanskelig situasjon som følge av virusspredningen.