Økende interesse i Norge

Den norske Menzi Muck-importøren bekrefter at Borgar Rygg er verdens yngste kjøper av toppmodellen M5. Interessen for de sveitsiske klatremaskinene er også økende her til lands.

– Ja, jeg har faktisk snakka med dem på fabrikken i Sveits, og de kjente ikke til noen så unge som Borgar i hele verden som hadde kjøpt en sånn maskin. Han var jo bare 22 år da han bestilte den i fjor. Det er sjelden de selger til noen under 30 år, sier Truls Østerud, daglig leder i Menzi Muck Scanidinavia AS, som har agenturet på Menzi Muck i hele Skandinavia.

De på fabrikken i Sveits syntes det var artig å møte Borgar

– Borgar var faktisk med på en tur til fabrikken i Sveits i fjor, og da syntes de der nede at det var litt stas å møte ham. For ikke bare er han den yngste kjøperen av en splitter ny M5, men han har faktisk tre Menzi Mucker. Det syntes de var artig og tøft, fortsetter han.

Annonse

– Det er jo et relativt lite og spesielt miljø, dette her, men Menzi Muck har en utrolig høy status der nede. Vi ser også en økende interesse her i landet. Da jeg starta i 2015, solgte vi én maskin annethvert år i Norge, mens vi i dag selger fem-seks i året. Det er riktignok til hele Skandinavia, men de aller fleste selges her i landet.

Borgar Rygg er verdens yngste kjøper av toppmodellen M5. Stadig flere får øynene opp for disse «klatremaskinene» (Foto: Runar F. Daler).