Nytt Leica 3D styresystem til boring og pæling

Leica Geosystems lanserer nå et nytt 3D-system til bore- og pælerigger. Begge er basert på Leicas «alt-i-ett» MC1 3D maskinstyringsplattform.

– Gir nøyaktig posisjon og dybde, sier Leica Geosystems i en pressemelding.

De nye maskinstyringssystemene Leica iCON iRP3 til borerigger og pælerigger skal gjøre det mulig å jobbe mer nøyaktig, og utveksle data i sanntid mellom maskin og kontor.

Annonse

Lanseres på Conexpo

Systemene har offisiell lansering på Conexpo-messen i Las Vegas i mars.

MC1-plattformen sies å kommunisere med alle andre på prosjektet. Det støtter formatene IREDES, KOF og LandXML, og integreres sømløst i iCON-serien.

– Det er så lett! Systemet gir total frihet i jobben. Hvis jeg får en offsethøyde, så kan jeg bygge boremønsteret på displayet. Jeg kan gjøre hele boringen på egen hånd, med full nøyaktighet. Hvert eneste hull bores etter spesifikasjon, med riktig høyde og vinkel. Alt går raskt, og dokumentasjonen er enkel å eksportere fra systemet etterpå.

Det sier boreriggoperatør Odd Are Frydenlund i Fjellsprenger AS i pressemeldingen fra Leica Geosystems.

Posisjon med totalstasjon

Den samme nøyaktigheten får man på pæleriggen. Også i områder med begrenset GPS- /GNSS-dekning, takket være posisjonering gjennom totalstasjon.

– Med dette kan vi drive gjennomsnittlig 25-50 pæler pr dag, avhengig av lengden og underlaget. Maskinstyringen gjør at vi sparer mellom fem og ti minutter pr påle, sier prosjektleder Till Leve Röscher i det danske entreprenørkonsernet Arkil A/S.

Med MC 1 kan brukere dele og visualisere modeller og as-built-data direkte på panelet gjennom den skybaserte plattformen Leic ConX. Her loves det full, sømløs forbindelse mellom felt og kontor.