Ny kompakt 3D-laserskanner gir resultatet direkte i felt

Norgeodesi AS benyttet Arctic Entrepreneur til en premiere på en helt ny, kompakt 3D-laserskanner. – Trimble X7 gir deg resultatene med én gang, direkte i felt. På en tablet, sier importør Norgeodesi.

I 2016 kom Trimble SX10, en totalstasjon med 3D-skanner. Her er lillebroren X7. En kompakt 3D-skanner som leverer resultater direkte i felt, på en tablet.

– Det har bygge- og anleggsbransjen ønsket seg. Den egner seg suverent til entreprenører, oppmålingsfirma, kommuner, konsulenter, rådgivere, arkitekter, veiprosjekter, politi og så videre, sier Joh Einar Solhaug.

Annonse

Han er sjef i Normann Olsen Maskin AS og datterselskapet Norgeodesi AS.

Punktsky oppdateres under flytting

X7 har innebygget IMU som registrerer at skanneren flytter seg, samt programvare som registrerer og syr sammen punktskyene mens man flytter skanneren.

Dette gjør at man sparer mye tid både i felt og på kontoret. Programvaren sies å være svært enkel å bruke, og vil egne seg meget godt også for de som ikke har gjort landmåling og 3D-skanning før. Den er selvjusterende og man kan sette i gang skanningen umiddelbart med en knapp på skanneren eller på Trimble T10 tableten.

Dette er også den første 3D-laserskanneren som kalibrerer seg selv underveis. Den funksjonen skal sikre får korrekte resultater alltid. Enheten skal ikke trenge å sendes inn til serviceverksted for kalibrering.

– Dette gir store besparelser for brukeren. Trimble X7 er robust og tilpasset norsk klima med IP55 støv- og vanntetthet. Den kan brukes ned til minus 20 grader. Den leveres komplett med T10 tablet og programvare, sier Norgeodesi.