Nå kommer 7-serien fra Hitachi

Neste generasjon Hitachi gravemaskiner er på vei til Norge. Steg 5-motorer og TRIAS III hydraulikk, med lavere dieselforbruk og mindre vibrasjoner. Større hytte, bedre sikt, flere muligheter og innstillinger. Sjekk hvilke modeller som kommer først.

Hitachi er nå gjennom testfasen av sin nye serie 7 gravemaskiner. Salgsklare maskiner kommer til Norge i løpet av våren.

Produsent og importør lover maskineiere og -førere full kontroll med nye serie-7 gravemaskiner.

Annonse

– Opptil ti prosent bedre drivstofføkonomi sammenlignet med tidligere modeller. Hitachis TRIAS III hydraulikksystem sikrer at den ytelsen kan oppnås i alle bruksområder, sier importør Nasta AS i en pressemelding.

Drivstoffeffektiviteten i de nye Zaxis-7 gravemaskinene kan styres ytterligere med en ny ECO-måler, godt synlig i førerhuset på en 8″ monitor.

Første modeller

ZX250, 300 og 350 kommer først i -7-versjon. (Foto: Leverandøren)

Først ut i den nye serien er allrounderne 250, 300 og 350. Alle drives av nye steg 5-kompatible motorer.

– Bedre drivstofføkonomi reduserer ikke bare kostnadene. Det har også en positiv innvirkning på miljøytelsen, sier Nasta.

Den nye monitoren skal ha fått et bedre støttesystem for redskap, med raskere tilkobling og større kontroll forfører.

På displayet skal førere ha større muligheter enn tidligere til å justere preferanser og innstillinger, for å finjustere maskinens produktivitet og forbruk.

Hytte og førermiljø

Hitachi har de siste årene fått mye førerskryt for hytte og førermiljø. Her sier Hitachi de har tatt det et skritt videre. Spesielt har man jobbet med vibrasjoner.

Det loves nå 20 prosent mindre vibrasjoner i den nye 7-serien sammenlignet med tilsvarende maskin i 6-serien.

– Nye funksjoner inkluderer at bevegelsen i setet og konsoll er synkronisert, for økt komfort for maskinfører. Den justerbare konsollhøyden har nå tre stillinger å velge mellom. Enkel betjening kommer fra den nye ergonomiske utformingen av konsollen og brytere. Den nye 8-tommers høyoppløselig skjermen med anti-gjenskinn gjør menyen også enklere å se, lover Nasta.

Bedre sikt

Hitachis ingeniører og designere har også jobbet mye med sikten. Maskinene nå utstyrt med 270-graders fugleperspektiv fra Aerial Angle-kamerasystem. Som maskinfører kan man nå kan velge mellom seks bildealternativer for å se hva som foregår rundt maskinen.

Fabrikkmonterte nye LED-arbeidslys og en vindusvisker med større dekningsareal blir også nevnt som nye sikkerhetstiltak.

Hitachi Zaxis-7-maskiner er testet strengt på dedikerte anlegg i Japan. Moderne maskiner har gjerne mye data om bord. Være seg byggedata som skal til kontoret eller informasjon fra maskinens egen «helsetjeneste» som skal til en overvåkingssentral.

Sender data med strømmen avslått

Hva skjer med disse datastrømmene hvis føreren stenger hovedstrømsbryteren etter endt skift? Maskinene i den nye 7-serien har en toveis frakoblingsbryter gjør det mulig å slå av strømmen mens maskinen fremdeles sender driftsdata i ytterligere 72 timer.

Når batteriet er helt frakoblet, kan det utføres service eller vedlikeholdsarbeid.

Eiere vil gjerne ha kontroll med både maskinflåte og arbeidsmengde. Fjernovervåkingssystemene Owners Site og ConSite gir tilgang til viktige data og verktøy. Begge systemene sender driftsdata via GPRS eller satellitt fra gravemaskinen til Global e-Service på daglig basis. ConSite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post, mens ConSite Pocket-appen viser sanntidsvarsler for eventuelle problemer.

Fjernsjekk av oljekvalitet

Kvaliteten på motor- og hydraulikkoljen overvåkes kontinuerlig av et nytt system hos Hitachi. Data overføres via to sensorer til Global e-Service og de oppdager om oljekvaliteten har blitt dårligere.

– Denne innovative funksjonen gir kundene trygghet når det gjelder gravemaskinens tilstand. Det reduserer vedlikeholdsarbeidet og ikke-planlagte driftsstans, sier Nasta AS.

– Vi er stolte av å presentere det siste utvalget av Hitachi gravemaskiner til våre europeiske kunder. Vi mener neste generasjon maskiner vil hjelpe våre operatører og eiere med å skape sin egen visjon, sier Makoto Yamazawa. Han er president i Hitachi Construction Machinery (Europe).

Se dem på messene

De første serie-7-maskinene vil ankomme Norge i løpet av våren 2020. Det vil være mulig å ta noen av dem i nærmere ettersyn på årets anleggsmesser i Trondheim, Haugesund og Kristiansand før sommeren.

– Hitachi har over tid levert produkter av topp kvalitet. Med ny og større hytte samt Trias III vil den nye serie 7 av maskiner tilfredsstille flere fører og eiere. Nasta har vært en sterk bidragsyter i utviklingen. Skandinaviske krav til førermiljø og funksjonalitet ivaretatt. Vi gleder oss til å presentere modellene utover sommeren. Vi har stort tillit til at de vil bli meget godt mottatt av både gode Hitachi kunder og nye kunder, sier salgssjef Lars Engmark hos Nasta.