– Kan bli vanskelig med varer fra utlandet

Brønnborerne har mistet omsetning på hyttemarkedet denne våren. Men det største problemet kan snart bli å få tak i stål og borerør.

– Internasjonal handel er kraftig preget, og valutasituasjonen er vanskelig. Det kan bli problematisk å få tak i innsatsfaktorer fra utlandet. Det kommer man til å merke kraftig etter påske. Borepersonalet imponerer hver dag med både reising og nøye hygiene for å holde brønnborerriggene i produksjon.

Hyttemarked tørket inn

Det sier Einar Østhassel, fagsjef brønn- og spesialboring i MEF. Blant medlemmene innen det segmentet har det vært ganske stille gjennom den første delen av koronakrisen.

Annonse

Mange av dem har mye jobb på nordmenns hytter. Det markedet har brått tørket inn.

Einar Østhassel.

– Mange medlemmer er berørt. Man har jobb, men det er lite oversiktlig framover. Oppdragsgivere avlyser på grunn av usikkerhet, sier han.

– Et godt råd på veien framover?

– Jobb for faste kunder. God kundekontakt. Hold på folka dine, det er mye rart som skjer i bransjen. Vær nøye med rutiner for hygiene og korrekt opptreden. Både egne rutiner og byggeplassens eller oppdragsgiverens. Hold deg mest mulig for deg selv. Respekter myndighetens retningslinjer, selv om du ikke liker dem.