Nytt Rototilt automatisk hurtigfeste

Nå lansererer Rototilt en helt ny generasjon helautomatisk hurtigkoblingssystem for tiltrotatorer, maskinfester og redskap. Rototilt QuickChange er et helautomatisk hurtigkoblingssystem – fullt kompatibelt med Oilquick.

– Det gir betydelig bedre ytelse, sikkerhet og levetid enn løsningene som finnes på markedet fra før. Det er en videreutvikling av Rototilts velkjente teknologi for redskapsfester og maskinfester, opplyser Rototilt i en pressemelding.

Rototilt har i en årrekke produsert tiltene til Oilquick, en rolle som Engcon nå har overtatt.
Rototilt snakker ikke om Oilquick i pressemeldingen. Men QuickChange er etter det vi erfarer fullt kompatibelt med Oilquick.

Annonse

Rototilt QuickChange

QuickChange er den svenske produsentens største utviklingsprosjekt noensinne. Det sies å gi helt nye muligheter for både gravemaskinførere, samarbeidspartnere og for selskapet selv.

– Denne satsingen er et resultat av stor etterspørsel fra kundene våre. De ønsker en totalløsning fra oss der vi tar hele produktansvaret, forteller produktsjef Sven-Roger Ekström.

Rototilt QuickChange, automatisk hurtigfeste. (Foto: Rototilt)

Dette er også en offensiv satsing på sikkerhet, siden Rototilts sikkerhetslås SecureLock er standard i QuickChange.

– Det helautomatiske hurtigkoblingssystemet gir en enorm effektivitetsøkning, siden gravemaskinføreren slipper å forlate førerhuset for å bytte mellom forskjellige hydrauliske redskaper. I tillegg blir sikkerheten betydelig bedre, siden ingen trenger å bevege seg i nærheten av maskinen i forbindelse med redskapsbytter. Samtidig slipper man å bekymre seg for å miste redskapen eller at den skal begynne å pendle, fortsetter Ekström i pressemeldingen.

50 prosent høyere hydraulikkvolumstrøm

Den helt nye konstruksjonen gir en hydraulikkvolumstrøm opptil 50 prosent høyere enn konkurrerende (og ikke navngitte) løsninger.

– Det er fordelen med å bygge fra grunnen av. Vi har ikke bare forbedret deler av en gammel løsning. Vi har valgt en helt kompromissløs plan, forteller utviklingssjef Niklas Bjuhr i Rototilt.

Den nye løsningen loves å ha bedre levetid enn (stadig uten å bli navngitt) tidligere løsninger på markedet. Omfattende tester viser at hydraulikken i Rototilt QuickChange har gitt gode signaler om det.

– Jeg måtte sjekke tallene både to og tre ganger. Det virket nesten for bra til å være sant. Men her har utviklingsavdelingen vår virkelig overgått seg selv, og det er en av grunnene til at ledende maskinprodusenter nå viser interesse for vårt helautomatiske hurtigkoblingssystem, forteller salgs- og markedssjef Per Väppling hos Rototilt.

Hemmelig utvikling

Rototilt QuickChange, automatisk hurtigfeste. (Foto: Rototilt)

Utviklingsprosjektet har vært preget av mye hemmelighetskremmeri. Produsenten opplyser at de ikke har ønsket å gå ut med noe før de var helt sikre på at denne nye generasjonen helautomatisk hurtigkoblingssystem holder det man lover.

– Nå er det internasjonal lansering. De første enhetene blir levert i april-mai. Vi har allerede fått inn mange forespørsler, sier Hans-Ronald Hohlweg i Rototilt Norge AS.