Modulbaserte klyper

Griper og klyper til stein, sortering tømmer og annet. Er ikke det sånn cirka det samme, bare i litt forskjellige varianter? Her er et modulbasert system, med 15 forskjellige griper og klyper – på én felles hovedmodul. Nytt agentur på Modularis hos Markir AS.

– Vi har alle sett annonsene: Steingrip, sorteringsklype, tømmerklo og så videre. Hva er egentlig forskjellen? Med Modularis Drive har man muligheten til å kombinere 15 forskjellige griper til hovedmodul, sier daglig leder Peder M. Kvamme i Markir AS i en pressemelding.

Nytt agentur på Modularis Drive

Anledningen er selskapets nye agentur, på Modularis Drive utstyr. Produsenten holder til i Slovenia, og har gjort butikk på et konsept med én felles grunnmodul på et utvalg redskaper.

Annonse

Grunnfunksjonen er lik, men de ulike variantene har nyanser i utforming for å passe til ulike formål. Hovedmodulen finnes i fast versjon for bruk på HK-feste eller tiltrotator, eller med sin egen innebygde 360 grader rotasjon.

Blant modulene trekker Kvamme blant annet fram en treklipper, «alligator-grip», rivningsklype og Modularis steingrip. Sistnevnte er en patentert løsning basert på menneskets hånd.

Jaså…?

– Den er utformet med «fingre» for sikker håndtering av stein, sier han.

Skiftes manuelt på tre minutter

Alle moduler/griper er utskiftbare, i en operasjon som sies å ta cirka tre minutt ved hjelp av enkelt håndverktøy. Det er mulig å kjøpe hovedmodul med utvalgt grip, for så å ettermontere andre typer grip etter behov.

– Hovedmodulen kommer i en meget grov, lukket utgave som motvirker skader og havari. Ved bruk av flere forskjellige moduler kan man også investere i “Smartboard”. Dette er en touch-basert løsning som monteres i hytta på graver, og som enkelt gir mulighet til å endre trykk, oljeflyt og en del andre parametere for å tilpasses de forskjellige modulene, sier han.

Han mener Best Grip-modulen passer godt til norske forhold, og sikrer godt grep om stein eller hva det matte være. Mye hjulpet av “Syncro/A-syncro” bevegelse i gripen.

– Dette gjør armene i gripen I stand til å fungere helt uavhengig av hverandre. Synkront eller asynkront. Det er til stor hjelp ved rivning og demolering. Alligator-gripen er et must for alle som driver i skogen. Disse kan blant annet benyttes til å trekke opp rotsystem eller som tømmerklo, sier Peder M. Kvamme i Markir AS.