Ulefos kutter maling og plast på gategods

Nå leverer Ulefos alt gategods uten maling og plastemballasje. Av hensyn til miljøet. Det er uansett rusten som hindrer videre rusting.

Det framgår av en pressemelding fra Ulefos. Fra midten av januar leveres alt gategods fra Ulefoss umalt. Den tidligere plastinnpakningen er også borte. Nå gjøres alle leveranser som du ser på bildene øverst: Båndet fast på pall, uten plast.

Miljø i praksis

– Ulefos tar samfunnsansvar og setter miljøet høyest også i praksis. Derfor lanserer vi umalt gategods, levert uten plastemballasje. Miljøaspektet og samfunnsansvar svært viktig i alt vi gjør. Vi jobber kontinuerlig med forbedringer, for at vi skal tilby markedets mest bærekraftige løsninger, sier Ulefos i en pressemelding om miljøgrepet.

Annonse

Leveransen uten maling og plastemballasje startet med krav fra Ulefos-kunder fra Stockholms Vatten, Kalmar og Helsinki. Det har blitt levert i noe tid allerede.

– Det ble helt naturlig for oss å ta steget helt ut og kun tilby umalt gategods. Ene og alene på grunn av miljøhensyn, sier salgs- og markedsdirektør Lasse Enger-Larsen i Ulefos.

Beskyttelse mot rust

Ulefos har malt sitt gategods i en tynn, vannbasert maling. Malingen har kun en estetisk hensikt. Korrosjonsbeskyttelsen er det støpejernet selv som sørger for. Mens stål korroderer til det er gjennomrustet stopper korrosjonen på støpejern mer eller mindre opp.

Det dannes et sjikt av rust som hindrer videre korrosjon. Korrosjonen som har blitt dannet sammen med karbon i jernet gir en katodisk beskyttelse av jernet. Denne korrosjonen er også støpejernets naturlige patina over tid.

Før ble gategods levert med tykkere maling med høy viskositet for å gi et pent visuelt uttrykk. Denne malingen hadde noe lengre holdbarhet, men var fortsatt ikke egnet som anti-korrosjonstiltak. Enkelte typer maling har så høy viskositet at de kan skjule feil og overflateproblemer på støpejernproduktet. Det opplyser Ulefos i en brosjyre om sin nye miljøtilpasning.