Trygg kjetting garantert mot brudd

Nøsted er så trygg på sin egen Trygg traktorkjetting at de nå gir en ny garanti mot brudd. Se hva den går ut på.

Nøsted& gir bruddgaranti på Trygg Fast Track og Safety Grip traktor kjetting. Bruddgarantien fra Trygg på lastebilkjettingen Super som ble innført i 2018 utvides dermed til også å gjelde traktorkjetting fra sesongen 2019/2020.

– Trygg har dermed markedets første og eneste traktorkjetting garantert mot brudd, sies det i en pressemelding.

Annonse

– Vi ønsker på denne måten å vise våre kunder at Trygg kjetting er det sikreste valget. Trygg er så bra at vi gir en uforbeholden garanti om erstatning dersom brudd skulle oppstå, sier Tom Petter Olsen og Olaf Lindtveit i Nøsted& i pressemeldingen.

Materialer og herdemetoder

De er salgssjefer for henholdsvis Trygg kjetting og Igland traktorredskap.

Utviklingssjef Hans Svindland fremhever i pressemeldingen optimalisering av materialer, herdemetoder og design som nøkkelen til TRYGG sin unikhet og styrke mtp sikkerhet, fremkommelighet og slitestyrke.

Traktor med Trygg kjetting og Igland fres

Traktor med Trygg kjetting og Igland fres. (Foto: Produsenten)

Produsenten Nøsted& har de siste årene skaffet så god kontroll på produksjonen av Trygg kjetting at de i fjor gikk ut med bruddgaranti på Trygg Super lastebilkjetting. Denne garantien utvides nå i år til også å gjelde traktorkjettingene Fast Track og Safety Grip.

– Om en sjåfør i løpet av det av første året opplever brudd på kjettingen som han mener skyldes produktfeil, så vil vi fikse eller erstatte kjettingen. Uten spørsmål og uten kostnad. Pr i dag har vi gitt informasjon til våre forhandlere at de skal erstatte eller reparere uten spørsmål. Vi skal være mer enn 110 prosent sikre på at det er brukerfeil før vi stiller spørsmål og vurderer om det ikke skal erstattes av garantien, sier markedssjef Kjetil Aukland i Nøsted&.

Kvalitet og kontroll

Produsenten kjøper stålet de bruker fra stålverk med høy kvalitet. De har sitt eget laboratorium hjemme i Mandal, og kan kontrollere at stålet har den kvaliteten de trenger for en god og stabil produksjon.

– Vi har god kontroll på vasking, strekking, bøying, sveising og herding i vår egen produksjon. Med sluttkontroll av styrke mot brudd og utmatting kan vi være sikre på at Trygg-produktene holder den kvaliteten vi lover. Etter mange års erfaring og bruk har dette ført til at vi nå ønsker å gi våre kunder en uforbeholden garanti på nevnte produkter, sier Aukland.

Det selges i snitt 13 000 par Trygg traktorkjettinger og 60 000 par lastebilkjettinger i året. Trygg kjetting er i følge Nøsted& den eneste kjettingen som er sertifisert etter Norsk Standard. Nærmere bestemt NS 5960:2010, som dekker ÖNORM V 5119.