Mecalac er tilbake i Norge

Ingen lager maskiner helt som Mecalac. Nå kommer Mecalac tilbake til Norge, etter flere års fravær. Delvis, i alle fall. Beck Maskin har fått agenturet på Mecalac, og skal «jobbe aktivt» med én del av sortimentet. Deriblant denne skapningen, som finnes i både diesel- og el-versjon.

– Multifunksjonelle maskiner, designet for høyeste drivstoffeffektivitet og miljøbeskyttelse. Multifunksjonaliteten bidrar til å redusere antall maskiner på byggeplassen. Dette ser vi fram til!

Det sier Beck Maskin AS i en pressmelding.

Annonse

Har fått agentur på Mecalac

Selskapet som i dag fører blant annet Kobelco og Airman har nå fått agenturet på maskiner i et temmelig annet segment: Mecalac.

Et europeisk selskap som produserer anleggsmaskiner i premiumssegmentet, men med mange løsninger annerledes enn de fleste andre. Agenturet var for noen år tilbake hos Norman Olsen Maskin AS, men har vært fraværende på det norske markedet i flere år.

– Etter stor suksess med Kobelco føler vi at tiden er inne til å komme nærmere en “fullliner” leverandør med hjulgravemaskiner, hjullastere og andre relaterte produkter. Salget av datterselskapet Beck Maskin Sverige AB i november og det at Owe Beck “flyttet hjem” etter mange år i Sverige har nå gitt oss ledig kapasitet til å starte opp med agenturet, sier Beck Maskin i pressemeldingen.

Styreleder Owe Beck vil selv jobbe aktivt med Mecalac en stund fremover.

Premium og spesielt

Mecalac gruppen produserer premium maskiner for bygg og anleggsbransjen. Omsetningen i 2019 var rundt tre milliarder kroner. Produksjonsanleggene er lokalisert i Frankrike, Tyskland, England og Tyrkia.

ELEKTRISK: Mecalac e12 ble lansert på Intermat 2018. (Foto: Jørn Søderholm)

FOSSIL: Mecalac MTX12. (Foto: Jørn Søderholm)

Mecalac-sortimentet består av 58 produkter. Beck Maskin opplyser at de skal jobbe aktivt med hjullastere fra tyske Ahlmann. Hjullasterne består av fire produktlinjer fra 4 til 15 tonn. Her er det både leddstyrte, hjulstyrte, sidelastere og teleskophjullastere.

Andre produkter er hjulgravemaskiner fra 7-15 tonn. Etter hvert kommer øvrige produkter som hjuldumpere, tandemvalser og spesielle beltegravere.

– Mecalac har også en svært interessant 12 tonns elektrisk hjulgravemaskin som passer fint til bruk i tette byområder. Sammen med den kommer også flere el produkter snart i salg også hos oss, opplyser Beck Maskin.

12-tonneren er den på bildene i denne artikkelen: MTX 12 på diesel. På Intermat i 2018 gjorde Mecalac en førstelansering av el-drevne e12.

Hjullastere og hjulgravere

Selskapet sier de i første omgang kommer til å satse på hjullastere og hjulgravere, som har vært en mangel der i gården.

I tillegg kommer naturligvis hjuldumpere, valser og ikke minst hjulgraverne. 2019 ble for øvrig et godt år for Beck Maskin. Selskapet opplevde en økning i omsetning på 34 prosent og kraftig opp på alle produkter som Kobelco, Airman, Canycom dumpere og BM hammere.

Nylig ansatte selskapet ny servicesjef og økonomisjef, og det søkes i disse dager etter produktsjef og selger og flere servicefolk til organisasjonen. Selskapet opplyser også i pressemeldingen at de søker etter salgs-og servicepartnere til å representere Mecalac og øvrige produkter.

– Vi har bestilt inn de første Mecalac-maskinene, som ventes inn i mars-april. Vi ser svært positivt på muligheten som Mecalac gir i tillegg til øvrige produkter, sier Beck Maskin.