Nytt anleggsgartnerfirma i støpeskjeen

Pål Lund, tidligere eier og adm. dir. i Steen & Lund, Norges største anleggsgartnermesterbedrift, starter nå et nytt anleggsgartnerfirma.

Pål Lund har kjøpt 24 prosent av aksjene i maskinentreprenøren (og MEF-medlem) Bjørn & Øyvind Tveter AS, hvor han også går inn som arbeidende styreleder. Der går han nå i gang med å bygge opp en assosiert anleggsgartnerbedrift.

– Folk spør meg om jeg skal bygge opp et nytt Steen & Lund. Det har jeg absolutt ingen planer om. Målet er å bygge opp et rent anleggsgartnerfirma som skal betjene privat- og proffmarkedet i området mellom Asker og Porsgrunn/Skien, og ambisjonen er å bli åtte til ti mann, uttalte Pål Lund nylig til NAML-nytt.

Annonse

Var i karantene

Steen & Lund ble som kjent solgt til BetonmastHæhre i mars 2017. I oktober i år solgte imidlertid BetonmastHæhre selskapet tilbake til nøkkelmedarbeidere og eksterne investorer, men da var Pål Lund allerede ute av virksomheten.

– Jeg sluttet i Steen & Lund 1. mars og flyttet hjem til Vestfold, og jeg har hatt karantene fram til 1. desember i år. Den har jeg selvsagt respektert. Når vi så rundet desember ble jeg kontaktet av Bjørn & Øyvind Tveter AS med en forespørsel om jeg ville gå inn som medeier i virksomheten deres, og det er dette vi nå har formalisert, forteller han til NAML-nytt.

I gang før påske

Bjørn & Øyvind Tveter AS er lokalisert i Larvik og utfører oppdrag hovedsakelig i Telemark, Vestfold og Buskerud, ifølge deres egne nettsider. Selskapet har ca.40 ansatte og en omsetning på ca. 90 millioner kroner. Det nye firmaet vil også ha hovedsete i Larvik i tillegg til en avdeling i Drammen.

– Meningen er at alt skal være klart før påske. Vi ansetter de første anleggsgartnerne rundt februar/mars, uttaler Pål Lund til NAML-nytt.