Crusher-Lloyd til skifteretten – oppdragstørke på grunn av regionreformen

Crusher International AS har begjært seg konkurs. Mener jobber har uteblitt som følge av regionreformen. – Bråstopp uka etter Dyrskun, sier Lloyd Sundstøl.

Anleggsmaskinen har flere ganger skrevet om Telemark-firmaet Crusher Interational AS. Lloyd Sundstøl har utviklet utstyr og forretningskonseptet som rehabiliterer veier ved gjenbruk av eksisterende masse og innblanding av bindemiddel.

byggeleder Bent Abrahamsen i Statens vegvesen

SJEKKER: – Dette er bra, konstaterer byggeleder Bent Abrahamsen i Statens vegvesen.

Nå har Sundstøl tatt den tunge veien til skifteretten, og begjært firmaet konkurs. Årsaken er oppdragstørke og stopp i markedet som følge av regionreformen.

Annonse

– Ingenting å regne på. Alt er vekk. Over 600 mann har sluttet i Statens vegvesen. Der er det mange byggeledere og andre som skulle fulgt opp jobbene. Uka etter Dyrskun var det bråstopp. Siden har det vært stille, sier Sundstøl til Anleggsmaskinen.

Tørke på grunn av regionreformen

På grunn av fylkesreformen og Vegvesenets omorganisering er det færre folk i organisasjonene til å håndtere utlysninger og kontrakter. Konsekvensen er en bråtørke i markedet.

Sundstøl og Crusher International AS har selv fått oppleve at jobber er trukket tilbake fordi det mangler folk til å håndtere utlysinger og anbud.

I det siste har presset fra banker og finansieringsselskaper å sterkt at det ikke var mulig å stå i mot lengre. Konkursbegjæring ble levert sist fredag.

Engstelse og uro

Han er langtifra alene om å stå under press nå, mener han.

– Mange andre jeg snakker med kjenner på angst og uro. Folk prøver å selge utstyr og eiendom i håp om å overleve, sier Lloyd Sundstøl mandag kveld.

Lloyd Sundstøl

EIER: Lloyd Sundstøl begynte å få gjennomslag hos oppdragsgivere i 2015. (Foto: Jørn Søderholm)

Selskapet omsatte nær 27 millioner kroner i 2018, ti millioner mer enn året før. Sundstøl er sammen med investorer i prosess med å starte opp ny virksomhet med samme type konsept og strategi. Forhåpentlig allerede før nyttår.

– En positiv ting oppe i dette er at fylkene er veldig positive for miljø, og positive til gjenbruk. Vi er – var – en miljøbedrift. Driver med nettopp gjenbruk av masser. Vi har vært helt i Finnmark på oppdrag i år. Det har gått bra de siste årene, og vi skulle hatt rekordomsetning i år. Men så ble det stikk motsatt. Jeg håper på et mer forutsigbart marked etter sammenslåingen og omorganiseringen er unnagjort, sier han.