Sikrer totalstasjonen mot tyveri

Leica Geosystems har nylig lansert LOC8, et nytt redskap for sporing og tyverisikring av kostbare totalstasjoner. Sporer og låser totalstasjonen fra en app eller webside.

Totalstasjoner er grisedyre saker. Et eventuelt tyveri av det kan i tillegg bli ekstra kostbart gjennom forsinkelser av jobben. Nå har Leica Geosystems kommet ut med et hjelpemiddel som skal sikre de dyre TS13 og TS16 mot tyveri.

Lokalisering og sporing

Leica LOC8. Sporing og låsing. (Illustrasjon: Produsenten)

LOC8 heter det, og er egentlig et lokaliserings- og sporingsverktøy. Grensesnittet er enten en app på mobilen eller en webside. Systemet viser hvor totalstasjonen er, og gir blant annet en «geofence»-mulighet.

Annonse

– Takket være posisjonsoppdateringer én gang pr minutt vet du alltid hvor dine instrumenter er ute i felt. Still inn flere punkter rundt arbeidsplassen, så får du advarsel når instrumentet forlater det innringede området. LOC8 er mer enn bare et verktøy for sporing og håndtering av instrumentpark, sier Leica Geosystems i en pressemelding.

Låser på avstand

Det skal nemlig også gi en god avskrekkende virkning på eventuelle kjeltringer. Nøkkelen ligger i at enheten kan låses gjennom dette systemet. Og låses opp.

– Låser du instrumentet, så kommer det til å oppdages umiddelbart. Det gjør instrumentet ubrukelig for en uvedkommende bruker. Det reduserer risikoen for tyveri, mener Leica Geosystems.

LOC8 kan finne instrumentet både innendørs og utendørs. Advarsler sendes som «push-varsel» gjennom appen, eller også pr epost.