– Fabulous! Amazing! And what a perfect location!

Presidenten for Hitachi Construction Machinery i Europa, Makoto Yamazawa, er riktignok japansk, men han strødde om seg med superlativer som en vaskeekte amerikaner da han deltok på åpningen av Nastas nye bygg utenfor Lillestrøm.

Mange har nok lagt merke til nybygget som har reist seg nesten helt inntil E6 like nord for Olavsgaard Hotel på vei mot Skedsmokorset. De siste ukene har også det store Nasta-skiltet kommet opp, og fra veien har man bl.a. kunnet se en velvoksen Hitachi-gravemaskin gjennom vinduene til den store utstillingshallen.

Nybygget har en stor utstillingshall, eller showroom, som det gjerne kalles. Den er også godt synlig fra E6 (like bak de store vinduene). (Foto: Runar F. Daler).

Torsdag 21. november var det offisiell åpning av det nye anlegget; en 13 mål stor tomt med et bygg på drøyt 2500 kvadratmeter, som inneholder verksted, vaskehall, lager, undervisningsrom, kontorer, og ikke minst et stort showrom.

Annonse

Det nye bygget ligger nesten helt inntil E6. Her fra byggingen tidligere i år. (Foto: Nasta AS).

Økt salg?

Anleggsmaskinleverandøren Nasta AS, med hovedkontor i Larvik, har siden 2007 hatt en lokalavdeling på et industriområde midt mellom Lillestrøm og Fetsund. Nå har denne avdelingen, som skal dekke store deler av Østlandet, flyttet til en betraktelig mer synlig lokasjon, rett ved E6 på veien mellom Oslo og Gardermoen. Det var i hvert fall ikke vanskelig for den europeiske Hitachi-sjefen å finne fram da han kom ens ærend fra det europeiske hovedkontoret i Amsterdam for å bivåne seansen. Og han var tydelig imponert over hva den norske leverandøren hadde fått til.

– Fabulous! Amazing! Nice showroom, nice offices. And what a perfect location! I think we can expect increased sales, sa han til Anleggsmaskinen og smilte lurt.

Europa-president i Hitachi, Makoto Yamazawa, og Nastas administrerende direktør, Tom Johansen. (Foto: Runar F. Daler).

Setter Nasta på kartet

Mye tyder på at han har rett. Nasta tjuvåpnet nemlig litt i forveien, og de hadde knapt fått pakket ut av pappeskene før første kunde sto på døra og ville kjøpe hjullaster.

– Det var Veidekke som kjøpte en hjullaster av typen ZW75, forteller maskinselger Tom Ola Bjerkstuen, en av ca. 20 Nasta-ansatte som vil ha sin arbeidsplass i nybygget.

– Det er klart at vi får en helt annen synlighet nå enn vi hadde før. En relativt stor andel av Norges befolkning kjører jo forbi her i løpet av året, så dette signalbygget vil virkelig være med å sette Nasta på kartet, sier han med overbevisning.

Minigraverne var nøyaktig «linet» opp utenfor det nye praktbygget til Nasta. (Foto: Runar F. Daler).

«Snorklipping» med 50-tonner

Nasta valgte en litt kreativ vri på den tradisjonelle «snorklippingen» da bygget skulle åpnes. I stedet for å klippe det over med saks, ble plastbåndet brutalt revet i stykker av en 50-tonns gravemaskin – hva ellers? Det var en splitter ny Hitachi 490 LCH, solgt til stamkunden Sigurd Furulund Maskin. Og det var Sigurd Furulund selv som utførte det ærefulle oppdraget, til jubel blant de mange titalls frammøtte kunder, ansatte, maskinentusiaster og pressefotografer.

Utradisjonell «snorklipping». Med stø hånd sørger Sigurd Furulund for at nybygget blir offisielt åpent. (Foto: Runar F. Daler).

Ansikt utad – i 10 år, minst

Administrerende direktør Tom Johansen har stor tro på at det nye anlegget vil bringe Nasta til nye høyder. Han kunne informere om at bygget, som de har en 10-års leieavtale på, er ca. fire ganger så stort som det forrige.

– Vi vil også ha flere funksjoner her enn i det gamle bygget. Det er jo mye lettere for kunder å komme hit enn der vi holdt til tidligere. Ikke minst er det flott å kunne vise fram produkter inne i et eget showroom, sier han fornøyd.

– Selv om hovedkontoret vårt fremdeles ligger i Larvik så vil Lillestrøm-avdelingen, med sin premium-beliggenhet langs E6, naturlig fremstå som vårt ansikt mot publikum. Synligheten vil gi Nasta en enda bedre posisjon i en bransje som vokser mer enn noen annen i landet, slår han fast.

Maskinselger Tom Ola Bjerkestuen solgte den første maskinen kun kort tid etter de hadde inntatt det nye bygget. Den gikk til Veidekke. Her fører han navnet sitt opp på tavlen som viser alle som var tilstede på den offisielle åpningen av nybygget. (Foto: Runar F. Daler).

Nasta var ikke så heldige med været på åpningsdagen, men det la liten demper på arrangementet. (Foto: Runar F. Daler).

Den offisielle «åpningskaken» med marsipanlokk var populær. Både hjulgraver, beltegraver og hjullaster forsvant i et jafs. (Foto: Runar F. Daler).

Foto: Runar F. Daler