Strekker seg lenger

Man må ikke nødvendigvis ha større maskin for å nå langt. Her har Volvo Maskin og Øveraasen samstemt maskin og utstyr. Denne L70H-en kan gå med kantklipper som rekker nesten åtte meter ut.

SELJORD/DYRSKU´N: – Ja, det er en litt mindre maskin enn man vanligvis ville satt et sånt utstyr på. Her har vi matchet maskin og utstyr bedre enn før med denne kraftige kantklipperen, sier Helge Løvenskiold i Volvo Maskin.

STERK: Helge Løvenskiold i Volvo Maskin. Hjullasteren bak er en Volvo L70HD, ca 25 prosent hydraulisk «sterkere» enn en vanlig L70. (Alle foto: Jørn Søderholm)

Han er produktsjef for blant annet hjullastere i størrelse 60-120. Utstyret er en Dücker kantklipper fra Øveraasen, med 6,7 eller 7,7 meter arm og et klippehode på 1,25 eller 1,5 meter. Nesten åtte meter ut fra maskinen, ja.

Annonse

Maskinen har vært rundt i Norge på demo i sommer og høst, og ble utstilt for første gang på Dyrsku´n.

Brettes sammen

TRANSFORMER: Dücker DUA 800 kantklipper. Ikke stort større enn en skuffe i transportstilling, og strekker klipperhuet nesten åtte meter ut. (Foto: Jørn Søderholm)

Dücker DUA 700 – Volvo L70

Liten videosnutt fra den grønne sektoren i disse tider hvor vinteren banker på døra 😉#øveraasen #dücker #volvomaskin #steenhansen

Posted by Øveraasen on Friday, October 4, 2019

Med sideforskyvning, tredelt arm med 210 graders arbeidsområde på armen og 270 grader rotasjon på redskapen skal det greit å komme til. Herligheten brettes sammen til størrelsen av en skuff i transportkjøring.

– Men den klipperen må da sluke en hel del olje. Hva er det for bæremaskin?

– Det er en L70HD,

– HD? Heavy Duty?

– Ja, den har større hydraulikkpumpe. Faktisk ti prosent større hydraulisk kapasitet enn storebroren L90.
Volvo L70HD kan levere 190 l/min, mot 154 l/min i en vanlig L70H. Det gjelder ved 260 bar. Dessuten er den er satt opp med en justering av hydraulikken, der føreren enkelt kan justere oljemengden til utstyret. I justeringen er det satt opp en forhåndsinnstilt maksimal oljemengde, som kan justeres lavere fra et display.

– Brukeren kan ikke gå over maksimalmengde. Det beskytter mot skade på utstyret, sier Løvenskiold.
Girkassa har converter med lockup, som kan sende maskinen opp i gode 50 km/t. Kjekt der man har dårlig tid mellom oppdragene.