Satser tungt på svensk utstyr

Dette er muligens Norges ferskeste og nordligste importør av redskap til maskiner. HL Maskintustyr AS i Bodø forsyner Nord-Norge og resten av landet med redskap fra svenske YPV.

BODØ: HL Maskinutstyr AS er et rykende ferskt selskap. Espen W. Løkås og Ronny Henriksen var begge ansatt i Alfreds Maskin AS, som gikk konkurs tidligere i år. De to startet et nytt selskap etter konkursen, og har tatt over agenturet på skuffer, skjær, klappvinger og annen redskap fra svenske YPV.

Fra Bodø til hele Norge

– Vi er spesielt fokusert på Nordland og Troms nå i starten. Men vi selger YPV til hele Norge. Vi har levert tilbud fra Nordkapp til Østlandet, sier Espen W. Løkås.

Annonse

KLAPPVINGE: YPV klappvinge, uten snøfanger-hengsel i front.

DETALJ: Slitestål trenger ikke skråskjæring ved utskfting.

YPV er i enkelte kretser kjent for en isriveskuff og en klappvinge helt plan i fronten. Hele mekanismen sitter bak skjæret, ingen hengsel i forkant som fungerer som snøstopper.

Enklere å skifte slitestål

Til denne sesongen har YPV kommet ut med et par nyheter: Forbedrede detaljer på klappvingen og en helt ny klappvingeskuff.

– Klappvingen har blitt forsterket rundt om, og nå slipper man å skråskjære slitestålet ved montering av nytt. Klappvingeskuffen har en praktisk pendelfunksjon som gjør at den ligger godt an mot underlaget. For eksempel når maskinen kjører med ett hjulpar på fortauskant og ett på veien, sier Løkås.