Rototilt ønsker sikkerhetstiltak fra Veidekke velkommen

Veidekke innførte nylig sikkerhetskrav som hindrer at redskap faller av gravemaskinene. Rototilt, som lenge har hatt sikkerhetslåsen SecureLock, er positive til kravet.

– En kjærkommen beskjed fra en stor entreprenør. Rototilt har tilbudt løsninger for trygge redskapsbytter i mange år. Hvorfor ikke stille krav til at de skal brukes, sier Hans-Ronald Hohlweg, country manager Norge, i en pressemelding fra selskapet.

I 2013 lanserte Rototilt sikkerhetslåsen SecureLock. Allerede da var det mange diskusjoner om hvordan man kunne redusere antall ulykker i bygg- og anleggsbransjen. At en så stor entreprenør som Veidekke stiller krav til sikre redskapslås, gir et tydelig signal til markedet, heter det i pressemeldingen.

Annonse

– I dag selger vi nesten utelukkende tiltrotatorer og maskinfester med SecureLock. Vi tror det skyldes at bransjen har sett verdien i en sikkerhetslås, sier Hans-Ronald Hohlweg.

Etter at Veidekke strammet inn sikkerhetskravene sine, har Rototilt informert forhandlerne sine om muligheten for ettermontering av SecureLock.

– Med vår teknologiske plattform i Rototilt R kan vi tilby ettermontering av SecureLock for kunder med styresystemene ICS, Prop og TLE/TE. Det gjelder både tiltrotatorer og maskinfester. Per dags dato har vi bygget om over 70 tiltrotatorer. Det er en viktig mulighet for å oppfylle de aktuelle sikkerhetskravene, avslutter Hans-Ronald.