Oilquick og Engcon utvider samarbeidet

Ny avtale mellom Oilquick og Engcon. Går sammen om tilrotatorer med hurtigkobling. Vil selge tiltrotatorer med Oilquick koblinger og farger, med «Engcon inside».

OilQuick og Engcon har i løpet av sommeren og høsten valgt å utvide samarbeidet. OilQuick utvider modellprogrammet for tiltrotatorer. Gjennom samarbeidet med Engcom utvider OilQuick sitt utvalg av tiltrotatorer til å omfatte flere produsenter.

Oilquick – med «Engcon inside»

OilQuick vil med dette nye samarbeidet kunne tilby tiltrotatorer med OQ-koblinger sammen med Engcons tiltrotator. Serien får OilQuicks karakteristiske gråfarge, og vil bli markedsført under OilQuicks varemerke og navn.

Annonse

F.v. Stig Engström, eier og grunnlegger av Engcon AB, sammen med Henrik Sonerud, administrerende direktør i OilQuick AB.

For å tydeliggjøre opphavet blir produktene merket med «Engcon Inside».

– De to virksomhetene har lenge hatt et godt samarbeid. Nå har vi valgt å utvide dette ytterligere. Man kan enten gjøre som konkurrentene og kopiere produkter, eller så kan man gjøre som oss og samarbeide for å oppnå suksess, sier administrerende direktør Henrik Sonerud i OilQuick AB i en pressemelding.

Han poengterer her at det fortsatt er mulig å få tiltrotatorer også fra andre produsenter.

– Engcon og OilQuick utfyller hverandre svært godt. Vi er overbevist om at vi kommer til å hjelpe hverandre med å styrke vår ledende posisjon ytterligere. Både når det gjelder helautomatiske hurtigkoblingssystemer og tiltrotatorer, sier eier og grunnlegger Stig Engström i Engcon AB i den samme pressemeldingen.

Geografisk marked

Både OilQuick og Engcon kommer til å ha stor nytte av samarbeidet. Fremfor alt hjelper de hverandre å vokse i forskjellige geografiske markeder. Engcon er ekstremt sterke i Norden, og der ser OilQuick dette som en mulighet til å selge større volumer av tiltrotatorer med OilQuick-teknologi.

– Markedet har lenge etterspurt denne kombinasjonen. Både forhandlere og sluttkunder vil sette stor pris på den, sier de to i pressemeldingen.

Vekst i Tyskland

OilQuick har sitt hovedmarked i de tysktalende landene, med over 3 500 OilQuick-hurtigkoblinger solgt der bare det siste året. Engcon har lenge jobbet for å øke salget i Tyskland og resten av Europa.

Den siste tiden har Franz Schauer – sjef for for OilQuick Deutschland – og Martin Engström – sjef for Engcon Tyskland og sønn av Stig Engström – samarbeidet tett om å utarbeide et kundetilpasset tiltrotatorprogram.

De vanligste tiltrotatorstørrelsene utstyrt med OilQuick-modellene OQ65 og OQ70/55 er tilgjengelig for levering. Alle modeller vil bli tilgjengelige i alle land der OilQuick har salg i dag.

For maskiner 1,5-33 tonn

Modellprogrammet kommer til å omfatte alle Engcons modeller for gravemaskiner, fra 1,5 til 33 tonn. Først ut i OilQuicks sortiment er modellene for 14–19 tonn. Tiltrotatorene får navnet OQTR-E. De er ventet klare for levering i første eller andre kvartal, avhengig av modell.

– Samarbeidet vil gi en betydelig reduksjon i leveringstidene våre. Tidligere har vi hatt for lange leveringstider på tiltrotatorer. Med Engcons produksjonslinje og vår egen foredlingsverdi får vi både korte leveringstider og mer attraktive priser. Vi får dessuten en bedre ettermarkedsservice enn tidligere for tiltrotatorer. Dette er en viktig del av samarbeidet, og noe vi stadig får høre fra kundene våre. Garanti, service og reservedelhåndtering er nesten avgjørende for et salg i dag, sier Oilquick-sjefen.