Kraftig hydraulisk vaskemaskin

Dette er et råskinn av en hydraulisk høytrykksspyler. 30 liter vann i minuttet og 250 bar, faktisk. Greier du gjette hvordan den drives…?

Sjekk den skapningen Jan Erik Sundsby fra Ankerløkken holder i armene. Det er en av de kraftigste høytrykksvaskerne du har sett på lenge. En Dynaset HPW, hydraulisk høytrykksspyler.

40 l/min hydraulikk

Koblet til et eller annet som leverer minst 40 l/min i hydraulisk kapasitet, så kan lille maskinen levere heftig vaskekraft. Nærmere bestemt 250 bar trykk, og 30 liter vann pr minutt. Eller 1,8 kubikkmeter i timen, om du vil – Et eksempel på mye kult utstyr fra Dynaset, sier Sundsby.

Annonse

Hjertet i maskinen er en ny HPW 250 hydraulisk vaskepumpe. Den produserer vanntrykk på 3600 psi fra nær sagt hvilken som helst vannkilde. Vanntank, grøft, innsjø eller en elv for den del. Så lenge filtreringen er på plass.

Småstein er ikke særlig velkomne inn i mekanismen. Pumpen er selvsugende, uten behov for matepumpe. Produsenten Dynaset sier ikke noe om hvor høyt maskinen kan løfte vannet.

Dynaset HPW 250

Pumpen er laget av i messing, og sies av produsenten å være best i sin klasse på forholdet mellom vekt og effekt. Maskinen ble først lansert på Bauma i våres. Ankerløkken viste den for første gang til norsk publikum på Dyrsku´n i høst, til en pris på rett rundt 18 000 pluss mva. Da er slanger, spylelanse og filter inkludert. Men maskinen til å levere hydraulikken kommer i tillegg.

HPW 250 kan brukes som en vanlig, håndholdt høytrykksspyler. Men den kan også brukes som spylepumpe på en maskinbåret enhet for feks spyling av veier.