Introduserer OMNI digitalt overvåkningsystem

Mineralteknikkk og Terex Finlay retter seg mot den digitaliserte fremtiden ved en videreutvikling av T-Link på alle maskiner.

Styres fra nettbrett

Gjennom T-Link har man god kontroll på maskinene; man kan se klokkeslettene maskinen gikk, når gikk den på tomgang, når var den var i drift, og drivstofforbruket kalkuleres og måles opp mot de lokale prisene. Dette skriver Mineralteknikk i en pressemelding.

Videre skal lokasjonen på maskinen være meget nøyaktig og man kan sette opp et område maskinen har lov å drives innenfor. Ukentlige rapporter blir også sendt direkte til e-post for å få enda bedre oversikt. Alt dette skal gjøre at man får enda bedre kontroll på maskinen enn tidligere. Nå har dette systemet fått en betydelig videreutvikling, og maskiner overvåkes og styres nå fra nettbrett i enten hjullaster eller gravemaskin, der man har all informasjon og live-bilder fra viktige punkter, som for eksempel knuseren.

Annonse

Allerede inkludert

Mineralteknikk har allerede hatt dette telematiske systemet inkludert i tre år for hver maskin.

– Vi ser hvor enkelt alt blir; oversikt og ikke minst kontroll. Det kommer til å bli mer og mer viktig for kundene våre å holde kontroll på maskinene, og også for oss. Det blir enklere for oss å hjelpe og støtte opp kundene vår, noe som er viktig, sier en optimistisk Einar Øvstebø, som jobber med Marked hos Mineralteknikk AS på Ålgård.

– Vi kan se når det nærmer seg service, eller mantelskift. Både vi, kunden og fabrikken har tilgang til maskinene. Det nye OMNI-systemet gjør det nå mye mer oversiktlig og enkelt for bruker å kontrollere og styre maskinene på produksjonsstedet.

Digitalisert fremtid

Akkurat som resten av verden spås også anleggsbransjen å bli mer digitalisert. Knusere og sikter har i flere år hatt et innebygd telematisk system som gir rapporter rett til PC-en.

– Vi ser hvordan Terex Finlay tenker fremover, noe vi skal være en del av. Digitalisering blir sentralt for fremtiden., sier Øvstebø.

Samarbeid

Mineralteknikk tok i 2018 på seg ansvaret for salg, deler og service av irske Terex Finlay i Norge, noe som ifølge pressemeldingen har vært stor suksess. Terex Finlay har levert maskiner over hele verden i 60 år, og har i dag over 9000 maskiner gående.