Easy-On kjetting til store traktorhjul

Lilleseth har laget en Easy On 9 mm hurtigkjetting, til de som kjører traktor på store hjul. Men det er ikke en vanlig lettkjetting, altså.

– Den er til store Fendt, Valtra og andre traktorer. Passer til hjuldimensjoner fra 13,6 og oppover. Den er lettere å legge på enn vanlig kjetting. Lettere bygget, men ikke så spinkel som lettkjetting. Dette er til større traktorer, røff bruk, tungt utstyr og krevende forhold. Med U-brodd for maksimalt grep.

Det sier salgssjef Stian Østerhaug i Lilleseth Kjetting AS.

Annonse

Easy On 9 millimeter

Den nye kjettingen kan brukes på både vanlige traktordekk og industridekk. Den nye 9 mm-varianten er en mellomting mellom traktorkjettingen på 7 mm og anleggskjettingen på 10 mm.

Lilleseth mener Ubrodd skal bedre grepet på snø og glatte veier, og at kjettingen er enkel å montere på og av etter behov ettersom den har koblingslenker.

Easy On 9 millimeter har arvet konstruksjonen fra den kraftigere anleggsutgaven, med lenker av borlegert stål. Kjettingen er en rak, helflytende firkantkjetting, hvilket gir et høyere skjæringspunkt enn en vridd kjetting med rundpigg.

Innfesting mellom sidelenker og bane består av to sammensveisede lenker, og utgjør laveste punkt fra broddene/piggene. Dette bidrar til at forbindelsen ikke slites på samme måte som ved bruk at vridde lenker i banen.

Easy On leveres ferdig tilpasset spesifikke dekkdimensjoner, og skal derfor ikke kreve ytterligere justering ved montering.

– Hvor stor kan dere lage den?
– Hvor stor vil du ha? De største vi har levert var et par spesiallagde kjettinger til en stor Fendt med 900/65/42-hjul. Det er voksent, humrer Østerhaug.