Ny supermobil knuser

Nå er irske Omega knusere tilgjengelig i Norge. For eksempel denne: En supermobil Carlsen Omega J960, som hektes rett på trekkeren ved flytting.

SANDEFJORD: FH Carlsen AS har nylig skrevet forhanlderavtale og samarbeid med Omega Crushing & Screening. Det er en produsent som holder til i Thyrone i Nord Irland.

Lang erfaring

– Bak dette firmaet står er det personer med lang erfaring i knusebransjen, sier daglig leder Freddy Helge Carlsen i FH Carlsen AS.

Annonse

(Fortsetter under videoen) 

Først ut i dette samarbeidet er en hendig grovknuser / kjeftknuser. Maskinen skal markedsføres i Scandinavia under navnet Carlsen Omega J960. Maskinen er 100 prosent elektrisk drevet, av en 90kw motor. Den kan drives av strøm fra nettet om det er tilgjengelig, eller fra en ekstern generator.

Trommel og gir

Hovedbåndet drives av en trommelmotor, sidebånd leveres med girmotor.

Der de fleste andre knuseverk står og går på sine egne belter har irene gjort Omega J960 et knepp mer mobil og enklere å flytte.

Knuseverket er nemlig bygget på et moderne chassis med to aksler, og kingpin i front. Hele greia henges på en hvilken som helst semitrekker. Den kjøres som en vanlig henger, uten behov for dispensasjon og innenfor normale bredde-, vekt- og lengderegler.

– Hele maskinen er bygget enkel med start og stopp bryter for hver funksjon. Matehastighet styres via sensor som holder styr på nivået i knusekammeret. Materen kan også startes og stoppes via fjernkontroll, sier Carlsen i en pressemelding.

Steinknuser

Maskinen er nå til testing i Sandefjord. (Foto: leverandøren)

Den første maskinen er i Norge, og testes i Sandefjord før den tilbys på det norske markedet. Maskinen vil være klar for levering uke 38.