– Nå er det din tur, Erna

Det er servert. Nå er det opp til Regjeringen å følge opp. MEF har levert lærlingeplasser nok. Julie M. Brodtkorb utfordrer Erna & co til å oppfylle sin del samfunnskontrakten om utdanning. Åpnet anleggstreff i Østfold med to av høstens store forventningssaker.

VÅLER: Et sted mellom 2 000 og 3 000 personer fant veien til KNA Varnas racingbane i Våler sist helg. Ikke for å kjøre gocart eller se på racing, men for å treffe kjentfolk og se på tungt utstyr.

Anleggstreff i Østfold

Her gikk nemlig årets anleggstreff i Østfold av stabelen. MEF avdelinger i Østfold og Hedmark har nok en gang invitert til regional anleggsmesse. For tredje gang var den lagt til KNA Varna i Våler.

Annonse

50 utstillere deltok, og fikk møte eiere, ledere og ansatte i regionens anleggsbedrifter fredag, lørdag og søndag. Fredag var også flere hundre skoleelever spesielt invitert.

– Dette er et viktig arrangement for å samles. Jeg er spesielt glad for at elever fra Østfold-skoler er med her i dag. De er fremtiden, sa administrerende direktør Julie M. Brodtkorb i åpningstalen.

Hun etterlyste samtidig et tyngre engasjement fra myndighetenes side i utdanning av fagfolk til næringen. Her trengs det nemlig flere skoleplasser.

Samfunnskontrakten

– Vi i MEF har fulgt opp vår del av samfunnskontrakten. Vi har skaffet lærlingeplasser nok. Nå må myndighetene følge opp. Regjeringen må i sine budsjettkonferanser i høst følge opp sin del ved å skaffe skoleplasser nok. Behovet er stort og voksende, sa Brodtkorb.

Her pekte hun også på en annen sak som legger press på aktørene i bransjen: Konflikter, og merverdigavgift som må betales til tross for at man ikke har fått oppgjør på grunn av disse konfliktene.

– Det er fortsatt et problem. Jeg er spent på å se om vi endelig får gjennomslag for kravet om at man ikke skal være nødt til å betale merverdiavgift for penger man ikke har fått. Vi får se i Statsbudsjettet i oktober, sa Brodtorb.

Per Brynhildsen

Per Brynhildsen, messegeneral og énmanns arrangementskomite på Anleggstreffet i Våler.

Per Brynhildsen var som vanlig en energisk og høyst tilstedeværende messegeneral. I praksis en énmanns arrangementskomité, og ute av stand til å si nei til noe som helst som angår anleggstreffet.

– Vålerbanen er et bra sted å ha denne messen. Her er det god plass, og godt samarbeid med klubben som eier arenaen. De stiller banen til rådighet og stiller opp med folk til servering. Arrangementet gir et godt bidrag til økonomien tilbake, sier Brynhildsen.