Tredoblet omsetningen på ett år

Eiqon Anlegg i Fredrikstad har tredoblet omsetningen på ett år. Nå søker de etter enda flere medarbeidere.

– Det har rett og slett vært en formidabel utvikling. Vi la opp til et forsiktig budsjett for 2019 på 70 millioner kroner, og så ser det nå i stedet ut til at vi ender opp med å ha passert 200 millioner i omsetning før året er omme. I tillegg har vi en veldig god ordrereserve, sier daglig leder Terje Johansen i entreprenørselskapet Eiqon Anlegg AS i en pressemelding.

Eiqon Anlegg AS er en del av det Lier-baserte Eiqon-konsernet, som tidligere gikk under navnet Consolvo Overflate. Selskapet er majoritetseid av AF Gruppen etter at konsernet i mars i fjor økte sin andel i Eiqon-konsernet, som driver med alt fra råbygg i betong, nybygg, bruer, fasader og tømrerentrepriser til rehabilitering av damanlegg.

Annonse

Flytter sentrallageret

Datterselskapet i Fredrikstad, som leverer konstruktive tiltak innen anleggsbransjen, er delt inn i avdelingene næringsbygg, konstruksjon, rehabilitering og grunnarbeid. Neste år flyttes også lageret til Fredrikstad.

– Vi var 40 ansatte da vi flyttet avdelingen fra Drammen til Fredrikstad i august i fjor. Nå er vi 67 medarbeidere og må ansette flere, sier Johansen, som er øverste sjef for en ledergruppe bestående av ni personer. Bygg- og anleggsveteranen er overbevist om at satsing på kompetanse og unge ledertalenter er de viktigste årsakene til suksessen.

Satser på unge ledere

– De fleste av oss i ledergruppa har lokal tilhørighet og er utdannet her i Fredrikstad, men hovedårsaken til den positive utviklingen er nok at vi har valgt å ansette nyutdannede ingeniører som vi gir mye tillit og ansvar. I tillegg har vi en enestående gjeng i produksjonen som er svært faglig sterke og effektive, sier Eiqon Anlegg-sjefen, som selv har lang erfaring som leder i både offentlig og privat sektor.

– Det er mye frihet under ansvar her i selskapet. Det er rett og slett veldig motiverende når man kommer inn som nyutdannet, blir vist så mye tillit og får mulighet til å påvirke både egen og selskapets utvikling. Da får du lyst å gi mest mulig tilbake, sier avdelingsleder for grunnarbeid, Christoffer Trondsen. Han har vært i selskapet i to år.

Samferdsel og næringsbygg

Daglig leder Terje Johansen bekrefter at den voldsomme veksten selvsagt også skyldes at bygg- og anleggmarkedet er veldig godt for tiden.

– Vi satser nå hardt innen samferdsel, og da spesielt innen bygging og vedlikehold av bruer over hele landet. I tillegg gjør vi det bra innen næringsbygg, spesielt her i Østfold, sier Johansen som har tro på fortsatt sterk vekst i Fredrikstad-selskapet i årene som kommer.