Kaeser feirer 100 år

Kaeser Kompressorer AS inviterte til åpent hus. Feirer 100-årsjubileet for sitt tyske moderselskap.

VESTBY: – Før var det vanlig med en diger kompressor med slanger ut til håndboring. Etter at boreriggene tok over har kompressoren blitt mer som et tilleggsprodukt. Fra å være en maskin entreprenørene eide er det nå et typisk produkt man leier når man trenger det. Unntatt de som bruker det veldig mye til spesielle formål, eller som bor grisgrendt til.

Det sier Tore Aanerød i Kaeser Kompressorer AS.

Annonse

FEIRET: Administrerende direktør Egil Krokan, markedskoordinator Cathrine Brich og anleggsansvarlig Tore Aanerød (t.h.) i Kaeser Kompressorer AS.

Han og resten av staben i den norske avdelingen av den tyske trykkluftspesialisten inviterte litt før Sankthans til åpent hus i forbindelse med at Kaeser feirer 100 år. Selskapet har vært i Norge siden 1990.

Miljøvennlig

Gjennom årene har kompressorene blitt mindre, lettere og mer mijløvennlig. Utdaterte fossiler ser det ikke ut til at de skal bli, men det blåser et jevnt og stigende trykk mot at trykkluftproduksjonen skal bli fossilfri ute på bygg og anlegg.

– Ja, det etterspørres stadig mer elektriske og batteridrevne kompressorer, samt mulighet til å kjøre på HVO. Foreløpig er HVO-kravet et norsk fenomen. Når jeg nevner HVO 100 på fabrikken, så er det ingen der som har hørt om det. I løpet av 2019 og 2020 skal alle maskiner over på steg 5-motorer. Om de kan kjøres på HVO? Vet ikke, sier Aanerød.