Nå kan denne bruke LandXML

Topcon åpner for flere filformater. Nå kan LandXML brukes i Topcon maskinstyring. Skal gjøre dataflyten på norske anlegg enklere.

Topcon – en av verdens største leverandører av posisjoneringsutstyr – åpner nå for flere filformater. Nærmere bestemt ett format, som til gjengjeld er mye brukt i dataflyten på norske anlegg.

LandXML i bruk

LandXML i bruk. (Skjermdump: Topcon, Norsecraft Geo)

Nå kan Land XML brukes i Topcon maskinstyring og annet posisjoneringsutstyr.

Annonse

Kan lese inn LandXML

– Etter å ha vært noe restriktiv til valg av filformater i sin maskinstyring, har Topcon nå valgt å åpne opp for andre filformater enn sine egne og de internasjonale Autocad-filene DXF og DWG. Fra og med i dag er det mulig å lese Visual Machine LandXML direkte inn i maskinstyringen til Topcon.

Det sier sier Hans Ellingsen, administrerende direktør i Topcon-importør Norsecraft Geo AS, i en pressemelding.

Han er både glad og stolt over at Topcon velger å tilpasse sine maskinstyringssystemer til de mest vanlige og åpne dataformatene brukt i Norge. Det har nemlig vært veldig stor etterspørsel etter dette fra norske brukere av Topcon maskinstyring.

– Dette er en stor og viktig tilpasning til det Norske markedet. Det viser at Topcon nå ser viktigheten av åpenhet rundt dataformater innen bygg- og anleggsbransjen, sier han.

– Krever det noe spesielt av utstyret for å bruke det nye formatet?

Oppdatering av software

– Kun en software-oppdatering. Det kreves ingen ny hardware for å kunne bruke dette i eksisterende systemer, sier Ellingsen til Anleggsmaskinen.
Norsecraft Geo AS har i følge pressemeldingen i lengre tid vært pådriver for – og delaktig i – utviklingen av software til Topcon maskinstyring. Når Topcon nå åpner opp for Visual Machine LandXML vil det kunne lette dataflyten for de som kjører prosjekter med flere forskjellige typer maskinstyring.

– Det enkle brukergrensesnittet gjør importen av alle data i prosjektet til en lek. Ved import av Visual Machine LandXML kan alle overflater importeres i én operasjon. Muligheten for å skjule eller ta frem overflater, linjer og punkter gir alltid ønsket oversikt i prosjektet, sies det i pressemeldingen fra Norsecraft Geo.