Horne Maskin AS konkurs

I januar var Horne Maskin AS en av seks kandidater til å bli Årets lærebedrift. Nå har Halvar Horne gått den tunge veien til skifteretten.

HYLLESTAD / SOGN: Horne Maskin har begjært oppbud. Sogn og Fjordane tingrett har åpnet konkurs i bedriften.

– Ja, jeg bekrefter at jeg tirsdag gitt til tingretten og meldte oppbud for Horne Maskin AS. Flere kommentarer har jeg ikke. Eventuelle spørsmål må rettes til bostyrer, sier Halvar Horne til avisen Firda.

Annonse

Tapte søksmål

I 2015 tok bedriften ut søksmål mot Gravdal bygg. Som følge av feil i kommunalt anbudsunderlag krevde Horne 1,4 millioner kroner i ekstra betaling for et oppdrag med grunnarbeid. Han tapte saken i retten i 2016, og ble i tillegg idømt motpartens saksomkostninger.

Sist vinter var Horne Maskin vestlandets kandidat til prisen Årets lærebedrift 2018.

– Hvis det er litt glød i pæra, så skal jeg få den til å lyse.

Det sa eier og daglig leder Halvar Horne i om sin innstilling til å ta lærlinger inn i bedriften. Prisen Årets lærebedrift er et samarbeid mellom MEF og OKAB.

Om bedriften

Horne Maskin AS er en liten maskinentreprenør fra Hyllestad kommune i Sogn og Fjordane. Halvar Horne startet et enkeltmannsforetak i 2000 og etablerte AS-et i 2012.

Horne har også gjort det til en fanesak å ta inn dem som ikke har gått det tradisjonelle skoleløpet eller har de rette «papirene». Han har nært samarbeid med NAV og har hatt flere på tiltak derfra.