Fikk ny katt med sorteringsklo

begynnelsen av av juni fikk Fjellregionen Interkommunale avfallsselskap AS (FIAS) sin nye Cat MH3022 materialhåndteringsmaskin.

Maskinen er spesiallaget etter ønske fra FIAS, med hevbar hytte og blue angel-sertifikat, som skal innebære at maskinen er ekstra stillegående, med reversibel vifte, fire støttelabber og skjær. I tillegg har den MH-bom, og stikke med rekkevidde på 10,4 m uten utstyr og en løftehøyde på 11,5 m.

FIAS valgte også å få bestille en Cat G315B-D 550L sorteringsklo, da maskinen skal jobbe mest inne i en hall med sortering og lasting på biler. Den nye Cat-maskinen kan stå midt i hallen og samtidig sortere og laste alle vogntog uten å måtte flytte seg, slik de måtte gjøre med maskinen som ble erstattet.

Annonse

Fornøyde ansatte fra FIAS og leverandøren, Pon Equipment. I hytta sitter Terje Hummelvold fra FIAS. F.v: Øystein Tangen, Tor Tolgensbakken og Bjørn Aasen fra FIAS og Roar Haugen og Jonas Strande fra Pon Equipment. (Foto: Pon Equipment).

FIAS er det interkommunale avfallsselskapet for Fjellregionen, dvs. Nord-Østerdal og Røros-regionen.

FIAS eies av og håndterer avfall fra 10 kommuner, med 26 600 innbyggere og 12 600 fritidsboliger.
I 2018 ble det håndtert ca. 13 500 tonn avfall fra husholdninger, og 7 800 tonn næringsavfall. Av dette ble det meste omlastet på hovedanlegget på Eid, der den nye sorteringsmaskinen er plassert.