Vegdirektør Terje Moe Gustavsen er død

Vegdirektør Terme Moe Gustavsen har gått bort. Han døde natt til lørdag, og ble 64 år gammel.

Han har den siste uka vært innlagt på sykehus med en kraftig lungeinfeksjon. Gustavsen har vært vegdirektør siden november 2007. Han etterlater seg kona Mildrid og barna Maren og Einar.

– Det er med stor sorg eg i dag har motteke den triste bodskapen om at vegdirektør og tidlegare samferdselsminister Terje Moe Gustavsen er gått bort. Terje har gjort ein formidabel innsats for norsk samferdsel gjennom mange år, og det vil merkast at hans store arbeidskapasitet og smittande engasjement er borte. Mine tankar går no til Terje sine nærmaste.

Annonse

Trafikksikkerhet

Det sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

– Terje Moe Gustavsen sin innsats har vore imponerande, ikkje minst når det gjeld trafikktryggleik. Som samferdselsminister fremma han Nullvisjonen for Stortinget – ein visjon om ingen drepne og hardt skadde i trafikken. Nullvisjonen blei vedteken i 2001, og har hatt mykje å seie for at talet på drepne og hardt skadde har gått dramatisk ned og no er blant dei lågaste i verda.

Gustavsen har vært vegdirektør og toppsjef i Statens vegvesen sidan 12. november 2007. I perioden 2000-2001 var han samferdselsminister for Arbeiderpartiet.

Direktør Bjørne Grimsrud i Statens vegvesen fungerer som vegdirektør inn til videre, opplyser Samferdselsdepartementet.

– Dette er et trist og tøft budskap å få. Terje var på mange måter «motoren» i Vegvesenet. Vi er mange som kommer til å savne han som leder, arbeidskollega og inspirasjonskilde. Mine tanker går først til Mildrid, barna og resten av familien. Men også i Vegvesenet og samferdsel-Norge ellers er vi mange som har mistet en kjær venn. Terje er en samfunnsbygger og aktør som har satt mange varige spor etter seg, sier Grimsrud i en melding på Statens vegvesens nettsider.