Sikter seg inn

Mineralteknikk fikk besøk av tre MEF-styremedlemmer og konkurrenter på sin stand på MEFA 2019. De endte med å kjøpe hvert sitt 14-tonns sikteverk.

Det viste seg at både Knut Thorkildsen (daglig leder i Brødrene Thorkildsen AS), Vidar Knutsen (daglig leder i Brødrene Knutsen Maskin AS) og Andreas Høigilt (daglig leder i Holbæk Anlegg AS) hadde planer om å se på et sikteverk på MEFA-messa i Stavanger.

Dermed tok de tre, som alle er styremedlemmer i MEF Agder, turen bort til standen til Mineralteknikk sammen. Det endte med tre salg for Mineralteknikk – og noe rabattert pris for MEF-medlemmene.

Annonse

Lønner seg – på sikt

Sikteverket de kjøpte er av typen Portafill MR-5 og alt fra stein, jord og kompost til betong, asfalt og rivningsmasser kan siktes i opptil tre fraksjoner. Til tross for sine 14 tonn er sikteverket kompakt og transportvennlig. I løpet av fem minutter skal det kunne pakkes sammen slik at transporthøyden ikke blir mer enn 2,57 m.

– Vi har et mindre sikteverk fra før, men vi har i mange år tenkt på å kjøpe et nytt, for å få opp kapasiteten. Det er jo en investering, men det lønner seg på sikt (pun intended). Vi fikk jo presset prisen litt ned da vi troppet opp alle tre, sier Vidar Knutsen.

BOBLER: Etter å ha gjort en god handel, var det på sin plass å feire med bobler for Vidar Knutsen, Knut Thorkildsen og Andreas Høigilt. (Foto: Runar F. Daler).

Feiret med bobler

Maskinen koster egentlig kr 1,1 mill., men den faktiske salgsprisen vil ingen av partene ut med.

– Jeg ble presset på pris. Jeg ble holdt fast, tvunget inn i en bil og slapp ikke ut før prisen var lav nok, ler daglig leder Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk.

– Ingen var fornøyd – verken jeg eller dem. Og da er det vel bra for alle, sier han mens han disker opp med en magnumflaske musserende vin til de glade kjøperne.