Sandvik Commando DC300 er tilbake 

Sandvik Commando DC300 gikk ut av produksjon for fem år siden. Nå er deres nest minste hjulrigg tilbake, i ny og oppdatert versjon.

Sandvik Mining and Rock Technology lanserer en ny borerigg til sitt produktsortiment. Den er en gammel kjenning: Commando DC300Ri er en oppdatert versjon av DC300, som gikk ut av produksjon for fem år siden. Det vil si en hjulgående rigg for boring av 1,5″- 2,5″ hull, gjerne i vanskelig terreng.

Tøffe miljøer

– Nye Commando DC300Ri er en moderne og radiostyrt borerigg med gummihjul og  stort hulldiameter område. God mobilitet og stabilitet i vanskelig terreng, høy produktivitet og lave driftskostnader i utfordrende miljøer, sier produsenten i en pressemelding.

Annonse

Nye Commando DC300Ri har fire beltemotorer med en maksimal beltekraft på totalt 43 kN. Firehjulstrekk, gummihjul og ±10 graders pendling bidrar til en god fremkommelighet og manøvreringsevne.

Bomstrukturen er ny og forsterket, med utvidet sving og rekkevidde. Dekningsområdet er 12 kvadratmeter, 20 prosent større dekningsområde større enn tidligere modeller.

Maskinen har iTorque borestyringssystem som skal gi bedre borytelse og lengre levetid på borstålet. Kombinasjonen av et «intelligent» kompressorkontrollsystem og en ny Cat 3.6 motor skal gjøre maskinen 30 prosent bedre enn gamlingen i dieseleffektivitet.

Det vil vel omtrent si 30 prosent flere bormeter pr liter diesel.

Transporthøyde

Ellers følger riggen det samme design- og modulkonseptet som øvrige overjordsrigger fra Sandvik. Lett tilgjengelige servicepunkter, diagnosesystem og små transportdimensjoner er noen stikkord. Høyden i transport er 2,85 meter.

Bredt hullområde og mange opsjoner gjør Commando DC300Ri til en flerbruksrigg. Hydraulisk roll-over og 360 graders rotasjon, for eksempel. Det første sies å være bra til bolteboring.

Eller et spesielt raskt beltealternativ, som er bra for bruk i tunnel. Da kan maskinen holde følge med andre maskiner når man kjører unna salven. Eksosfilter, vannspyling, lamper, automatisk justering, San Remo fjernovervåking og fjernskjerm nevnes også i fleng i Sandviks pressemelding.

Kan hende du til og med får med koppholder om du spør pent.

Tekniske data Sandvik Commando DC300Ri

Anbefalt hulldiameter 38 – 64mm (1,5-2,5″)
Borstål R28, R32 eller T35 MF-stenger
Hydraulisk borhammer HL300, 9 kW
Motor CAT C3.6, 74,4 kW (99,7 hk) / 2200 rpm steg 5
Spyleluft 3 kbm/min, opptil 8 bar
Transport lengde 5.7 m
Transport bredde 2.35 m
Transport høyde 2.85 m
Vekt 6 100 kg tørr vekt