Rekordstort MEFA

Arrangøren håpet på besøksrekord for MEFA 2019, som fant sted i Stavanger i helga. Med nesten 10 000 mennesker innenfor portene ble ønsket innfridd til gangs.

Det så bokstavelig talt ikke så lyst ut da messen åpnet fredag 10. mai. Det var kaldt og surt, og regnet strømmet ned fra en bekmørk himmel. Men i takt med at været bedret seg utover dagen og helgen, strømmet også stadig flere mennesker til Forus Travbane.

Han har grunn til å være fornøyd, messegeneral og regionsjef i MEF, Oskar Tore Åsen. (Foto: Runar F. Daler).

«Messegeneral» Oskar Tore Åsen, som også er regionsjef i MEF, hadde håpet på 6000-7000 besøkende, som ville vært en klar forbedring fra tre år siden da 5500 fant veien til messa. Så endte det altså med 10 000 besøkende og nesten en fordobling siden MEFA 2016.

Annonse

– Været ble bra, besøket var fantastisk og utstillerne er meget fornøyde. Det var over all forventning, og det har vært en alle tiders helg, oppsummerer en tilfreds messegeneral til Anleggsmaskinen.

– Vi er for øvrig svært fornøyde med å arrangere messa på Forus Travbane, og vi håper vi kan benytte den igjen til MEFA 2022, sier han.

Stadig flere mennesker strømmet til etter hvert som være ble bedre. (Foto: Runar F. Daler).

Stolthet

– Dette er et fantastisk arrangement som er viktig for bransjen, en bransje som med 88 milliarder kroner i omsetning er en av de aller viktigste i Norge, sa MEF-sjef Julie Brodtkorb da hun, sammen med varaordfører Sandnes kommune, Pål Morten Borgli, åpnet MEFA 2019.

Administrerende direktør i MEF, Julie Brodtkorb, fra den offisielle åpningen av messa. (Foto: Runar F. Daler).

– Da jeg gikk forbi en barnehage i går, var det helt herlig å se den lille guttungen på kanskje fire år, da han endelig klarte å grabbe til seg gravemaskinen i sandkassa. Den stoltheten i øynene til den lille guttungen, den stoltheten i øynene til maskinføreren som graver i gata utenfor huset mitt, og stoltheten til de som driver og bygger E39; det er et symbol på viktigheten av vår bransje. Her på messa vil det være masse å se på. Anleggsmaskiner er et symbol på fremtid, og et symbol på utvikling. Men i tillegg må jeg si at det er et symbol på rå kraft, sa Brodkorb til de fremmøtte.

Varaordfører i Sandnes kommune, Pål Morten Borgli, fra åpningen av messa. (Foto: Runar F. Daler).

Råeste maskinene

– Det har aldri blitt bygd så mye vei her i landet som det som skal bygges og som bygges nå. Jeg elsker å se maskinene som er i gang og bygger nye E39, sa varaordfører Borgli.

– Noe av det viktigste jeg har kjempa for i mange år er å få skikkelig gode og trygge motorveier. Her på Jæren har vi ikke bare de beste folka, men vi har de råeste maskinene og de råeste firmaene som kan dette faget.

Ildsjel og initiativtaker til veteranutstillingen på MEFA 2019, Odd Magne Rege i OKAB. (Foto: Runar F. Daler).

Veteranutstilling

I løpet av messehelgen kunne altså 10 000 besøkende gå innom totalt 117 leverandører på over 200 ulike stands (rekordtall alt sammen), og se nærmere på alt mulig av maskiner, utstyr og andre bransjerelaterte produkter. I tillegg var det en egen veteranutstilling på området, som var meget populær blant mange besøkende.
Ildsjel og initiativtaker.

– Det har vært stor interesse for dette både før og under messa. Flere ringte og spurte meg om det var mulig å komme og stille ut, for de hadde hørt rykter om at det skulle være en slik utstilling her, sier Odd Magne Rege, opplæringskonsulent i OKAB og ildsjel og initiativtaker til veteranutstillingen. Til sammen 18 veterankjøretøy var stilt ut på travbanen; hovedsakelig lastebiler, men også traktorer og gravemaskiner – flere av typen Brøyt, som er levert av Nordbø Maskin.

Messa tiltrakk seg besøkende i alle aldre, og det var aktiviteter for både store og små. Her er det Felix (3) som prøver seg i gravemaskinen. (Foto: Runar F. Daler).

Stor stemning

Det sosiale er selvsagt også en viktig del av arrangementet. Foruten alt det sosiale som skjedde på selve messeområdet, var det en fullbooket festmiddag på Scandic Forus hotell lørdag kveld, med underholdning, musikk og dans.
– Det var en kjempebra festmiddag for utstillere og entreprenører. Det var komiker Hans Morten Hansen som sto for underholdningen for de 250 deltakerne, og det var stor stemning, forteller Oskar Tore Åsen.

MEF- og OKAB-ansatte som var med å arrangere MEFA 2019, fra venstre: Bente Elisabeth Olsen, Oskar Tore Åsen, Stig Dybdahl, Marie Oftedal, Jan Kristian Løland, Odd Magne Rege, Trine Løken Sandneseng og Frank R. Nygård. Ikke tilstede: Trond Holm og Ivar Helge Andersen. (Foto: Runar F. Daler).