MEFA 2019 – et hestehode foran

Den tradisjonsrike MEFA-messa arrangeres i år for første gang på Forus Travbane i Stavanger. – Perfekt område for en anleggsmesse, sier henrykte arrangører.

Maskinentreprenørenes Forbunds Anleggsutstilling (MEFA) arrangeres av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), og rullerer mellom regionene Midt, Vest og Sørvest. MEF region Sørvest har arrangert MEFA-messa en rekke ganger siden 1990-tallet, blant annet ved Flyhistorisk Museum Sola utenfor Stavanger og Forus næringspark. I år har arrangøren valgt å flytte messa til Forus Travbane, og alt ligger til rette for en begivenhetsrik helg 10.-12. mai. Interessen blant utstillerne har i hvert fall vært galopperende.

Sør- og Vestlandets største?

– Interessen og aktiviteten i bransjen har vært økende de siste årene og vi har også hatt stor økning i antall lærlinger. Derfor er det også naturlig at det er stor interesse for en anleggsmesse som denne. Vi er nå oppe i over 100 forskjellige utstillere, som til sammen har booket ca. 200 utstillingsplasser. Vi nærmer oss fullbooket på de arealene som er avsatt, men en av fordelene med Forus Travbane er at det er mer enn nok plass, så vi kan utvide ved behov, sier Oskar Tore Åsen, regionsjef i MEF og «messegeneral».

Annonse
MESSEGENERAL: Oskar Tore Åsen, regionsjef i MEF, kan fortelle at det er booket over 100 utstillere til messa. Nå håper han på rekordbesøk. (Foto: Runar F. Daler).

MESSEGENERAL: Oskar Tore Åsen, regionsjef i MEF, kan fortelle at det er booket over 100 utstillere til messa. Nå håper han på rekordbesøk. (Foto: Runar F. Daler).

– Sist vi arrangerte MEFA, i 2016, hadde vi ca. 5000 mennesker innenfor portene, men vi håper selvsagt på enda flere denne gangen. Vårt mål er å være den største messa på Sør- og Vestlandet, og vi må opp i over 7000 for å slå anleggsmessa som ble arrangert i Haugesund i 2017, smiler han.

Fra Bieber til Brøyt

Forus Travbane, som ligger svært sentralt til i grenselandet mellom kommunene Stavanger, Sola og Sandnes, er ikke ukjent med store arrangementer, og messegeneralen er trygg på at de besøkende vil få en hyggelig og givende opplevelse.

– Beliggenheten er meget sentral, noe som øker tilgjengeligheten for de fleste. Det er dessuten gode parkeringsmuligheter på området, og Scandic Stavanger Forus hotell ligger rett ved siden av. Dette er også en arena som har bred erfaring med store arrangementer. For ikke lenge siden hadde Justin Bieber konsert her. Nå er det vår tur, sier han fornøyd.

– Dette er også en familievennlig messe, med aktiviteter for barna. På MEF og OKAB sin stand vil det være både maskinsimulator og en ekte gravemaskin (minigraver) som de kan prøve. Og for maskinentusiastene vil det være et eget utstillingsområde av eldre anleggsmaskiner og utstyr.

2017-SUKSESS: Det er ikke første gangen en travbane blir brukt til MEFA-messe. Dette er fra Leangen Travbane i 2017, og MEFA 2019 på Forus vil nok bli ganske likt. (Foto: Runar F. Daler).

2017-SUKSESS: Det er ikke første gangen en travbane blir brukt til MEFA-messe. Dette er fra Leangen Travbane i 2017, og MEFA 2019 på Forus vil nok bli ganske likt. (Foto: Runar F. Daler).

Underholdning

– Det sosiale er selvsagt også en viktig del av arrangementet. Dette er jo en fantastisk møteplass for alt og alle som berører seg i bransjen. Det vil for øvrig være et eget serveringstelt på messeområdet med salg av blant annet god grillmat og godt drikke, fortsetter Oskar.

– På lørdag kveld blir det festmiddag på Scandic Stavanger Forus hotell med god underholdning, musikk og dans. Her blir det selvfølgelig anledning til å treffe leverandører og andre kolleger, så vi satser på godt vær og masse mennesker, avslutter han.

Åpningstider MEFA 2019:

  • Fredag 10. mai kl. 10.00-18.00
  • Lørdag 11. mai kl. 10.00-18.00
  • Søndag 12. mai kl. 11.00-16.00